Blog over de leukste uitjes in Den Bosch

Lentiade 2015: Sunday Fair voorproefje

De Lentiade voorjaarsmarkt was een waar lentefeestje in Den Bosch.
1

Hierbij presenteer ik er eentje uit de oude doos, zoals ze dat zo mooi noemen. Afgelopen 11 en 12 april vond namelijk de 6e editie van de Lentiade plaats in Den Bosch. Het was een gezellige voorjaarsmarkt. ‘En waarom schrijf je hier nu over?’, zul je je wellicht afvragen.

Nou, eind deze maand, op 27 september, vindt op dezelfde locatie een vergelijkbaar event plaats; de 2e editie van de Sunday Fair (bekijk de Den Bosch Tips voor september). Veel van de deelnemers aan de Sunday Fair en activiteiten zijn hetzelfde als destijds bij de Lentiade, dus dit artikel leek me een mooi voorproefje daarvoor, om je een indruk te geven!

De lente vieren op de Pettelaarse Schans

De Lentiade werd dit jaar voor het eerst gehouden in Den Bosch. In het natuurgebied Bossche Broek, op de Pettelaarse Schans, om precies te zijn. Dit voormalige fort bleek een uitstekende plek voor deze voorjaarsmarkt. Langs de randen van het stervormige ‘eiland’ in de Zuiderplas van de Bossche Broek waren de opvallende tentvormige witte stands geplaatst.
Lentiade Bossche Broek - Den Bosch Tips
Lentiade 1e - Den Bosch Tips
Lentiade 2 - Den Bosch Tips

Lente-marktaanbod: 150 stands

De houders van de 150 stands hadden uiteraard hun best gedaan om al hun producten zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren. Het was daardoor ook echt een kleurrijk geheel. Er mocht geproefd, gevoeld en geaaid worden en aan uitleg van behulpzame verkopers was ook geen gebrek. Vooral liefhebbers van mode, woonaccessoires en etenswaren konden er uitstekend hun weg vinden.
Lentiade 8 - Den Bosch Tips
Lentiade 3 - Den Bosch Tips
Lentiade 11 - Den Bosch Tips
Lentiade 6 - Den Bosch Tips
Lentiade 7 - Den Bosch Tips
Lentiade 36 - Den Bosch Tips
Lentiade 39 - Den Bosch Tips
Lentiade 32 - Den Bosch Tips

Foodtrucks op de Lentiade

Vooral de foodtrucks waren echter mijn favoriet. Ze waren er in alle mogelijke kleuren, maten en geuren. Want aan eten en drinken mocht het natuurlijk ook niet ontbreken. Er was dus volop keuze! Van flammkuche, frietjes, smoothies en ijsjes tot gewoon koffie, thee, bier en wijn. En dat alles vanuit oude caravans, vintage busjes en zelfs een schoolbus was omgetoverd tot eetstand. Geweldig! Daar werd ik spontaan vrolijk van.
Lentiade 27 - Den Bosch Tips
Lentiade 35 - Den Bosch Tips
Lentiade 17 - Den Bosch Tips
Lentiade 9 - Den Bosch Tips
Lentiade 34 - Den Bosch Tips
Lentiade 10 - Den Bosch Tips
Lentiade 46 - Den Bosch Tips
Lentiade 24 - Den Bosch Tips

Ook aan muziek en de kleintjes werd gedacht

Muziek hoorde er natuurlijk ook bij, met diverse exotische optredens. En ook voor de kinderen waren er genoeg activiteiten; zo waren er o.a. paarden-/hondendemonstraties en een vogelshow.
Lentiade 25 - Den Bosch Tips
Lentiade 26 - Den Bosch Tips
Lentiade 44 - Den Bosch Tips
Lentiade 45 - Den Bosch Tips
Lentiade 16 - Den Bosch Tips
Lentiade 30 - Den Bosch Tips

Lentiade: een voorproefje op de Sunday Fair

Op naar de Sunday Fair op de Pettelaarse Schans dus? Noteer 27 september maar vast in je agenda. Dat belooft vast een gezellig uitje te worden. De toegangsprijs van de Lentiade was €10 per persoon, dus dat is wel vrij prijzig als de Sunday Fair ook dat tarief aanhoudt, maar daar krijg je wel veel voor en kun je zeker een ochtend en middag mee vullen!

One Comment

Schrijf een reactie

Your email address will not be published.

Wil je geen Den Bosch Tips missen? Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief!
Inschrijven