Blog over de leukste uitjes in Den Bosch

Mariapaviljoen; restaurant in oud sanatorium

Restaurant Mariapaviljoen brengt het oude sanatorium van het voormalig Groot Ziekengasthuis naar de moderne tijd.
2

Het Mariapaviljoen is één van die bijzondere lunchrooms/restaurants in Den Bosch. Het oude sanatorium van het Groot Ziekengasthuis (GZG) is omgetoverd tot unieke locatie voor een hapje en drankje en om je lekker uit te leven op de dansvloer. Hier komt het beste van de historie en de moderne tijd samen.
Mariapaviljoen 1 - Den Bosch Tips
Mariapaviljoen 6 - Den Bosch Tips
Mariapaviljoen 5 - Den Bosch Tips

Toen en nu Mariapaviljoen: oud in een modern jasje

Waar in de dertiende eeuw nog herstellende zieken, reizigers en bedevaartgangers terecht konden is nu een restaurant gevestigd. Alle oude details van het ziekenhuissanatorium zijn bewaard gebleven. Zo vormen de oude ziekenhuisbedden bijvoorbeeld de tafels. Hier stap je dus terug in de sfeer van die vervlogen tijden. Niet voor niets is het genomineerd voor de Brabantse Erfgoedprijs 2015, een tweejaarlijkse prijs die zich richt op het stimuleren van vernieuwing en ontwikkeling in de regionale erfgoedsector. De jury van Brabants Erfgoed noemde het ‘een voorbeeld van herbestemming in een vergeten stukje Den Bosch’.

Mariapaviljoen 11 - Den Bosch Tips
Mariapaviljoen 13 - Den Bosch Tips
Bron afbeelding: OLVG

Nu zorgt het interieur van deze lunchroom met de felle kleuren van de meubels en accessoires voor een gezonde mix van modern en oud. Dat maakt het geheel weer lekker hip zoals dat alleen in Den Bosch kan. Met de eigenaar van de gezellige Eetbar Dit als mede-initiatiefnemer zat dat er ook wel in. Verder worden er ook diverse activiteiten en events georganiseerd, zoals wijnproeverijen en iedere zaterdag is er de unieke combinatie van dansen en cake. Dat klinkt toch al bijzonder, of niet?! Bekijk het overzicht van georganiseerde events in het Mariapaviljoen.
Mariapaviljoen 2 - Den Bosch Tips
Mariapaviljoen 3 - Den Bosch Tips
Mariapaviljoen 4 - Den Bosch Tips

Lunchtips voor Mariapaviljoen

De menukaart is hier niet te uitgebreid, dus lekker overzichtelijk. Goed eten voor een betaalbare prijs. Hier ga je in ieder geval weer goed hersteld weer de deur uit! Een paar tips voor een geslaagde lunch:

  • Croquetten Carroussel met twee ambachtelijk bereidde croquetten van ‘Oma Bobs’ naar keuze; vis, vlees of vega. Goed gevuld en heerlijk krokant!
  • Brabants Blauw; 2 verse sneeën Grand Mère brood (wit of meergranen bruin) met biologische streekkaas en appel, noten en zaden.
  • Er is ook altijd heerlijke verse jus.

Mariapaviljoen 8 - Den Bosch Tips
Mariapaviljoen 9 - Den Bosch Tips
Mariapaviljoen 10 - Den Bosch Tips

Waar vind je het Mariapaviljoen?

Adres

Burg. Loeffplein 70

Website: Mariapaviljoen.nl

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Vanaf 11:00 uur
Donderdag Vanaf 11:00 uur
Vrijdag Vanaf 11:00 uur
Zaterdag Vanaf 11:00 uur
Zondag Vanaf 11:00 uur

 
TIP: Mis mijn andere restaurant/lunchroom tips niet en bekijk ook mijn overzicht van mijn favoriete restaurants, lunchrooms en koffiebars voor meer leuke adressen in Den Bosch.

Bron voor de tekst: Brabants Dagblad

2 Comments

Schrijf een reactie

Your email address will not be published.

Wil je geen Den Bosch Tips missen? Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief!
Inschrijven