Blog over de leukste uitjes in Den Bosch

Geraniummarkt: bloemetjes buiten zetten

Jaarlijks bloemenfestijn op de Markt met Hemelvaart.
1

Ieder jaar met Hemelvaartsdag verandert het Bossche marktplein in een zee van bloemen. Want ondanks dat het de Geraniummarkt genoemd wordt, zijn er naast de klassieke geraniums vele andere bloemen, planten en huis- en tuin accessoires te vinden. Het hele marktplein straalt in geur en kleur. Niet voor niets trekt dit festijn ieder jaar trekt 200.000 bezoekers. Aanstaande donderdag 5 mei is het weer zover. Hierbij een impressie van vorig jaar!
Geraniummarkt 01a - Den Bosch Tips
Geraniummarkt 08a - Den Bosch Tips

Geraniummarkt: bloemetjes buiten zetten

Hoewel het weer zich er nog niet helemaal naar gedraagt is de lente weer begonnen. Tijd om de bloemetjes weer buiten te zetten dus! De Markt, Pensmarkt en Hooge Steenweg worden met Hemelvaartsdag ieder jaar gevuld met bloemen, planten en accessoires voor huis en tuin. De Bossche Geraniummarkt staat vol genoeg om zeker een hele middag rond te struinen. Het kleurrijke geheel wordt bovendien aangevuld door gezellige muziek.
Geraniummarkt 04a - Den Bosch Tips
Geraniummarkt 02a - Den Bosch Tips
Geraniummarkt 06a - Den Bosch Tips
Geraniummarkt 07a - Den Bosch Tips

Tip: bloemen uitzicht vanaf terrasjes aan de Markt

Na al dat rondstruinen tussen de geraniums en andere bloemen wordt het natuurlijk al snel tijd voor een welverdiende pauze. Het leukste is natuurlijk om dan aan de Markt een terrasje te pakken, zodat je van een hapje en drankje kan genieten terwijl je uitkijkt over op de bloemenzee. Vanaf o.a. het terras van ’t Opkikkertje, Café Tijl Uilenspiegel, Café In De Kleine Werelt heb je prima uitzicht op al het moois.
Geraniummarkt 05a - Den Bosch Tips
Geraniummarkt 09a - Den Bosch Tips
Geraniummarkt 03a - Den Bosch Tips

Waar vind je de Geraniummarkt?

Locatie

Markt, Pensmarkt, Hooge Steenweg

Website: Geraniummarkt Den Bosch

Datum

Hemelvaartsdag 5 mei 2016

Toegang

Gratis

TIP: Bekijk ook mijn andere artikelen over events in Den Bosch, of volg het maandelijkse overzicht van leuke events en activiteiten die in de stad worden georganiseerd via mijn Den Bosch Tips per maand.

One Comment

Schrijf een reactie

Your email address will not be published.

Wil je geen Den Bosch Tips missen? Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief!
Inschrijven