Blog over de leukste uitjes in Den Bosch

Kerst in Den Bosch: leuke activiteiten

Een overzicht van (gratis) Bossche activiteiten rondom Kerst.
0

Kerst is toch wel één van mijn favoriete periodes in het jaar. Vanaf het moment dat alle straten voorzien worden van sfeervolle lichtjes, kerstbomen en andere kerstversiering voel je de gezelligheid om je heen. Ook in Den Bosch wordt met Kerst groots uitgepakt en zijn er ook veel (gratis) activiteiten die zeker de moeite waard zijn. Voor het gemak heb ik ze hieronder voor je op een rijtje gezet.
Kerst Paleiskwartier 7 - Den Bosch Tips

Bosch Winterparadijs

Ook deze Kerst is de Parade weer het middelpunt van gezelligheid. De locatie wordt met het Bosch Winterparadijs omgetoverd tot een sfeervolle open lucht huiskamer met gezellige bankjes en openhaarden/vuurkorven waar o.a. volop glühwein en warme chocolademelk wordt geschonken. In het midden pronkt de enorme Joris’ Kerstboom, waar je een foto van jou en je dierbaren in kan hangen. Er staat traditioneel ook een draaimolen voor de kleintjes.

Bosch Winterparadijs is gratis te bezoeken t/m 8 januari 2017.
Winterfestijn 2015 12 - Den Bosch Tips
Winterfestijn 2015 3 - Den Bosch Tips

IJsbaan

De overdekte ijsbaan op de Parade is natuurlijk een feestje voor zowel jong als oud. Later op de avond sluit de schaatsbaan en worden er o.a. optredens verzorgd. De traditionele poffertjes mogen hierbij uiteraard niet ontbreken, maar een lekkere wafel van Bossche makelij is een mooi alternatief.

De ijsbaan is te bezoeken t/m 8 januari 2017.
Winterfestijn 2015 11 - Den Bosch Tips

Kerststal Sint Janskathedraal

In de Sint Janskathedraal wordt met Kerst altijd een hele bijzondere kerststal opgezet. Elk jaar bepaalt bovendien een andere kunstenaar hoe de stal eruit komt te zien. Het is altijd een zeer grote kerststal met levensgrote poppen en dieren en daarmee zeker de moeite waard om even te kijken.

De kerststal in de Sint Jan is te bewonderen t/m 29 januari 2017.
Kerststallenroute 3 - Den Bosch Tips

Kerststallenroute

Jaarlijks pronken er in de binnenstad van Den Bosch bij zowel winkels als particulieren kerststallen in de vensterbanken als onderdeel van een heuse kerststallenroute. Ze variëren van klassiek tot moderne twist op de bekende kerststal. De route kun je zelf lopen leidt vanaf de Parade via de Peperstraat en Verwersstraat naar het Fonteinplein en verder naar de Kerkstraat, Torenstraat en Hinthamerstraat.
Kerststallenroute 4 - Den Bosch Tips

Borrelen in de Korte Putstraat

De Korte Putstraat is één van de gezelligste straatjes van Den Bosch. Hier vind je vele cafeetjes en restaurants en kun je op de knusse terrassen in deze smalle straat genieten van de kerstversiering om je heen. Neem plaats onder de heaters en geniet van een hapje en drankje.
kerst-korte-putstraat-den-bosch-1-den-bosch-tips

Snuffelmarkt Brabanthallen

Lekker rondsnuffelen op de Snuffelmarkt in de Brabanthallen is een prima manier om de dag te besteden met vrienden en familie. Met Kerst vind je hier honderden kramen met o.a. echte authentieke spullen voor de echte liefhebber van (kerst)verzamelstukjes.

De Kerst Snuffelmarkt wordt op Tweede Kerstdag 26 december gehouden van 09:00 t/m 16:30 uur.
Toegang: €5 voor volwassenen. Gratis parkeren voor snuffelmarktbezoekers.
Snuffelmarkt Brabanthallen 12 - Den Bosch Tips

Fijne kerstdagen toegewenst!

Natuurlijk wens ik iedereen alvast fijne kerstdagen en een mooi nieuw jaar toe!

Schrijf een reactie

Your email address will not be published.

Wil je geen Den Bosch Tips missen? Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief!
Inschrijven