Blog over de leukste uitjes in Den Bosch

Theehuis Bloem: jummy homemade cake

0

Het nieuwe theehuis Bloem is in korte tijd erg populair geworden. Dat is ook niet gek, want dit schattige Hans en Grietje huisje ligt ook nog eens op een sprookjesachtige locatie in het Prins Hendrikpark, aan het meertje de IJzeren Vrouw genoemd. Het is er binnen ieniemienie-piepklein en best krap met slechts 3 tafeltjes en een bar, maar hier kom je vooral voor het uitzicht op het water. En voor de diverse heerlijke homemade cakes die geserveerd worden!
Bloem 08 - Den Bosch Tips
Bloem 03 - Den Bosch Tips

Homemade cakes

Het ziet er vertrouwd gezellig uit en is ook nog eens erg lekker: de diverse met homemade cakes, scones, koeken en brownies. De eigenaresse is Brits en die gezellige Engelse sfeer proef je terug. Het aanbod bij Bloem wisselt regelmatig en het blijft daarom een verrassing welke baksels je kunt bestellen als je langskomt. En het zijn dan ook niet de doorsnee appeltaarten waar je hier van kunt genieten. Een paar voorbeelden van verrassende combinaties:

  • Carrot & pistachio cake
  • Muscavado, banana & chocolate loaf, pistachio, orange & cranberry cake
  • Raspberry & chocolate brownies

Heerlijk bij een goede kop koffie of thee!
Bloem 02 - Den Bosch Tips
Bloem 04 - Den Bosch Tips
Banana & chocolate cake
Bloem 05 - Den Bosch Tips
Raspberry & almond cake
Bloem 06 - Den Bosch Tips

Uitzicht op de IJzeren Vrouw

Hier kom je vooral voor het uitzicht. Je kunt hier heerlijk op het terras uitkijken op het meertje de IJzeren Vrouw. Ook bij kouder weer is het hier goed toeven onder de fleece dekens die ter beschikking worden gesteld. Als je tegen het eind van de middag komt, heb je vanaf Bloem kans op het zien van een mooie zonsondergang waarbij de schitterende kleuren vanuit de lucht op het water reflecteren. Uiteraard is een bezoekje aan Bloem ook prima te combineren met een sport rondje om het meer heen.
Bloem 01 - Den Bosch Tips
Bloem 09 - Den Bosch Tips

Waar vind je Bloem?

Adres

Prins Hendrikpark 1 (IJzeren Vrouw)

Website: Facebook.com/Bloem

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag 11:00 – 17:00 uur
Donderdag 11:00 – 17:00 uur
Vrijdag 11:00 – 17:00 uur
Zaterdag 10:00 – 17:00 uur
Zondag 10:00 – 17:00 uur

TIP: Mis mijn andere restaurant/lunchroom tips niet en bekijk ook mijn overzicht van mijn favoriete restaurants, lunchrooms en koffiebars voor meer leuke adressen in Den Bosch.

Schrijf een reactie

Your email address will not be published.

Wil je geen Den Bosch Tips missen? Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief!
Inschrijven