Blog over de leukste uitjes in Den Bosch

Eerste Instawalk Den Bosch

Wil je de stad op een unieke manier leren kennen? Ga dan op Instawalk door Den Bosch!
0

Wil je de stad op een unieke manier leren kennen? Dan is Instawalk wellicht iets voor jou; een stadswandeling waarbij – de naam zegt het al – het maken van foto’s en delen op Instagram voorop staat! Wereldwijd worden deze walks georganiseerd en een paar weken geleden ook voor het eerst in Den Bosch. Ik mocht erbij zijn en inspireer je graag met mijn foto’s van deze eerste Bossche Instawalk. Het was een creatieve en vooral gezellige middag.

Instawalk Den Bosch: op stap door de stad

Deze eerste Instawalk in Den Bosch was een gezamenlijk initiatief door @Instadenbosch en @Bezoekdenbosch van de VVV. Het verzamelpunt was dan ook de VVV op de Markt. Het weer was niet super, maar onze gids, Ingeborg, vertelde heel enthousiast en gepassioneerd over de historie van de oude binnenstad, o.a. over het oude VVV gebouw en stadhuis.

Gezien de afstand tussen de diverse stops was het verzoek om je eigen fiets mee te nemen en indien je niet over een fiets beschikte werd er eentje geregeld. De tocht vervolgde zich dan ook richting Bolwerk en daarna naar het Paleiskwartier, waar we stil stonden bij de moderne architectuur. (Mij uiteraard wel bekend!)
Instawalk 02 - Den Bosch Tips
Instawalk 06 - Den Bosch Tips
De eerste echte stop was bij de nieuwe stadsbrouwerij Jongens van de Wit aan de Hofvijver, waar we een biertje mochten proeven (ik sloeg even over, want ik houd echt niet van bier…) en ook een korte rondleiding kregen door de brouwerij.
Instawalk 05 - Den Bosch Tips
Door naar de Tramkade, waar je je tussen de met graffiti beschilderde silo’s en oude fabriekshallen in het industriële stuk van Den Bosch waant. Een heerlijk en nog relatief onbekend stukje van de stad! We brachten ook een bezoekje aan Werkwarenhuis; een roze fabriek waar een bijzonder restaurant Van Aken in is gevestigd en dat tevens als conceptstore, ontmoetingsplek en doorstroomhuis fungeert. Vooral het roze decor beviel mij wel!
Instawalk 07 - Den Bosch Tips
Instawalk 10 - Den Bosch Tips
Daarna reden we via de Havendijk langs de Zuidwillemsvaart terug naar het centrum. Na nog een korte stop bij de graffiti rondom het GZG terrein en de Sint-Jan gingen we naar de Korte Putstraat. Daar werden we hartelijk ontvangen bij restaurant LUX en konden we nagenieten van een drankje en heerlijke hapjes. Wat een verwennerij!
Instawalk 11 - Den Bosch Tips

Instawalk: voor herhaling vatbaar!

Leuk was vooral het contact met de andere Instagrammers. Je leert zo ook van elkaar; welke invalshoeken zijn net interessanter, welke tips en trucs past iemand anders toe, etc. De connectie met Instagram miste ik tijdens de wandeling/fietstocht eerlijk gezegd wel een beetje. Ik had verwacht dat er iets meer focus lag op het fotograferen van de stad vanuit verrassende standpunten voor Instagram bijvoorbeeld. Het had nu ook ‘gewoon’ een stadswandeling kunnen zijn met vooral informatie over de stad. Maar dat mocht de pret niet drukken, want het was een hele gezellige middag waarin ik toch wel wat nieuwe weetjes over onze stad heb gehoord!

De bedoeling is uiteraard dat deze Instawalks vaker worden georganiseerd. Interesse? Houd dan zeker de VVV site Bezoek Den Bosch (en Instagram @BezoekDenBosch) in de gaten!

Schrijf een reactie

Your email address will not be published.

Wil je geen Den Bosch Tips missen? Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief!
Inschrijven