Blog over de leukste uitjes in Den Bosch

Snoeperij Tum Tum: historisch lekker

Dit is de oudste snoepwinkel van de stad en die historie proef je.
0

Elke Bosschenaar kent snoeperij Tum Tum wel. Maar deze zit verstopt in een klein straatje vanaf de Markt en is daardoor denk ik niet echt bekend bij het grotere publiek. Daarom deze tip, want dit eeuwenoude snoepwinkeltje is zeker de moeite van een bezoekje waard!
Tum Tum 6-Den Bosch Tips

Tum Tum: monumentaal bijzonder

De historie straalt van snoeperij Tum Tum in de Ridderstraat af. Het is dan ook het oudste snoepwinkeltje van de stad. Daarnaast is het ook nog eens gevestigd in een monumentaal pand, dat ooit deel was van het Stadhuis.

Dit ieniemienie winkeltje ademt nostalgie en staat werkelijk van top tot teen met de klassieke snoeppotten. Met meer dan vierhonderd verschillende soorten snoep kijk je er dus je ogen uit.

Het klassieke snoep scheppen doe je hier nog steeds in een typische emaillen schaal, waarna het bij de kassa wordt gewogen en in een Tum Tum zakje wordt verpakt. Je kunt er overigens ook een gedecoreerde klassieke snoeppot vullen; leuk als cadeau bijvoorbeeld!
Tum Tum 2-Den Bosch Tips

De historie proef je terug

Bij Tum Tum vind je snoep in alle vormen en maten, en ook nog eens uit alle jaren. Er zijn talloze soorten Oud Hollands snoep. Terug naar grootmoeders tijd dus. Dit is daarom dan ook echt een snoepwinkel voor groot en klein. Hier haal je je nostalgische gevoelens immers binnen mum van tijd op.

Tussen de jonge kids scharrelen ‘grote kinderen’ rond die om de haverklap uitschreeuwen: “Oh, ken je dit nog?” of “Die heb ik al lang niet meer gezien!” en “Deze vond ik vroeger altijd de lekkerste!” Ja, je voelt je er wel snel oud…

Maar ook voor nieuwer snoepgoed kun je hier uiteraard terecht. Zo is de afdeling met diverse smaken van Toney’s Chocolonely repen zeker mijn favoriet.
Tum Tum 9-Den Bosch Tips
Tum Tum 5-Den Bosch Tips
Tum Tum 8-Den Bosch Tips

Waar vind je Snoeperij Tum Tum?

Adres

Ridderstraat 11

Website: Snoepwinkel Tum Tum

Openingstijden

Maandag 11:00 – 18:00 uur
Dinsdag 10:00 – 18:00 uur
Woensdag 10:00 – 18:00 uur
Donderdag 10:00 – 21:00 uur
Vrijdag 10:00 – 18:00 uur
Zaterdag 10:00 – 18:00 uur
Zondag 12:00 – 17:00 uur

Schrijf een reactie

Your email address will not be published.

Wil je geen Den Bosch Tips missen? Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief!
Inschrijven