Blog over de leukste uitjes in Den Bosch

Bierproeverij bij De Zusjes

Ontdek de verschillende soorten speciaalbier.
0

Speciaalbier en delicatessenwinkel De Zusjes zit eigenlijk net buiten de centrumring in Hinthamereinde, waardoor je deze leuke winkel wellicht nog niet kent. Het is echter zeker de extra wandelmeters vanaf het centrum waard. De passie en persoonlijke aandacht proef je terug in elke hoek van deze shop. Heb je wensen of voorkeuren voor smaken? De zusjes helpen je graag met je zoektocht. Bij elk bier hoort weer een ander verhaal dat ze maar al te graag vertellen.
De Zusjes bierproeverij 03-Den Bosch Tips

De Zusjes: speciaalbier en meer

Eind 2015 opende Ellen en Elke ‘De Zusjes’ in Hinthamereinde. Ze zijn beide liefhebbers van voornamelijk Belgisch speciaalbier, waar het hele avontuur mee is begonnen. Nu hebben ze meer dan 150 soorten speciaalbier staan, ook voornamelijk uit Nederland. Van amber, blond, IPA tot stoutbier; De Zusjes hebben het allemaal. Ze hebben daarnaast ook diverse kazen, charcuterie en chocolade om die borrelavond helemaal compleet te maken.

Bijzonder vond ik de aangedragen combinatie van chocola en bier, die ik toch niet eerder had gehoord. Je kunt bij De Zusjes namelijk genieten van een chocolade bierproeverij! De bieren in het assortiment hebben zelf echter ook bijzondere smaken, zoals trekdrop, en ook leuke namen, zoals Zware Jongens, Zeezuiper en Dat smaakt naar Meerkoet. Brouwerijen zijn dus steeds creatiever met bier en daardoor is een speciaalbierpakket ook een verrassend cadeau!
De Zusjes bierproeverij 06-Den Bosch Tips
De Zusjes bierproeverij 05-Den Bosch Tips

Bierproeverij

Wat is nu een betere manier om de wereld van speciaalbier te ontdekken dan een bierproeverij? Ik werd hiervoor door Elke uitgenodigd. Omdat ik niet direct een bierliefhebber ben, had ze een aantal toegankelijke speciaalbiertjes geselecteerd.

Het was mooi hoe de passie voor de bieren uit Elkes verhalen bleek. Over elk speciaalbier kon ze makkelijk een kwartier vertellen; waar komt het vandaan, welke smaken proef je terug, waar combineert het lekker bij… En ik moet daarom ook zeggen: deze proeverij heeft mijn kijk op bier wel doen veranderen.

Ik proefde eerst de Bloesem Blond met vlierbloesem van Gebrouwen door Vrouwen. Het had een subtiele smaak en het zoete van de vlierbloesem vond ik erg lekker. Daarna volgde de Lowlander IPA, die wat kruidiger smaakte, maar mij toch te bitter was. De laatste, het donkerdere Dat smaakt naar Meerkoet bier van Bird Brewery, was een verrassing. Het had een lekkere volle smaak en combineerde ook perfect bij de lekkere kaasjes en ham die bij de proeverij werden geserveerd.
De Zusjes bierproeverij 07b-Den Bosch Tips
De Zusjes bierproeverij 08a-Den Bosch Tips

Waar vind je De Zusjes?

Adres

Hinthamereinde 10

Website: De Zusjes Den Bosch

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag 09:30 – 18:00 uur
Donderdag 09:30 – 20:00 uur
Vrijdag 09:30 – 18:00 uur
Zaterdag 09:30 – 17:00 uur
Zondag Gesloten

 
De proeverijen worden na sluitingstijd van de winkel gegeven. Tijdstip en vorm van de proeverij is in overleg.

Schrijf een reactie

Your email address will not be published.

Wil je geen Den Bosch Tips missen? Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief!
Inschrijven