Blog over de leukste uitjes in Den Bosch

Puik Bistrotheek: heerlijk avondje uit

Wereldse gerechten met een Franse twist en een topservice!
0

Sinds juni is Den Bosch weer een hotspot rijker: Puik Bistrotheek! Van dezelfde eigenaren als naastgelegen FF Swanjéé mag je natuurlijk eigenlijk ook niks anders verwachten dan weer een toprestaurant. En dat is het ook; hier geniet je van fantastisch werelds eten met een hint naar de Franse keuken. Het is direct één van mijn favoriete restaurants geworden.
Puik-Bistrotheek-120a-Den-Bosch-Tips
Puik Bistrotheek 01-Den Bosch Tips

Heerlijk avondje uit bij Bistrotheek Puik

Het restaurant oogt knus en hip met o.a. een ananas behang waar ik stiekem een beetje verliefd op ben geworden. De service is top; vriendelijk personeel dat ook goed kan adviseren. En het belangrijkste natuurlijk: het eten is echt heel goed! Alles voor een heerlijk avondje uit dus. Hieronder lees je meer over mijn ervaring met een compleet menu bij Puik.

Aperitief & huisgemaakt flatbread met humus

Het huisaperitiefje was bijzonder fris en daardoor lekker om mee te starten! De combinatie van witte port, tonic en limoen gaf een goede kick. Het heerlijke warme flatbread was krokant aan de buitenkant en zacht van binnen en werd geserveerd met smeuïge humus.
Puik-Bistrotheek-121-Den-Bosch-Tips

Voorgerechten: exotisch genieten met poke bowl

Ook bij Puik is de Poke Bowl trend doorgezet. Deze variant met sushi rijst, gamba’s, avocado en wakemé (zeewier) was lekker luchtig. De tonijntartaar was één van mijn favoriete gerechten. Super mals en heerlijk in combinatie met de ratatouille.
Puik-Bistrotheek-113d-Den-Bosch-Tips
Puik-Bistrotheek-10a-Den-Bosch-Tips

Hoofdgerechten: een waar feestje van sukade en hertenbiefstuk

Wat een feestje waren de hoofdgerechten. Deze bestonden uit:

  • Hertenbiefstuk met salieboter, chantarelle en polenta
  • Pompoen met venus rijst en witlof
  • Sukade die zacht gegaard is, maar met een krokant korstje met wortel en jus

Allemaal lekker, maar met name de sukade was echt om je vingers bij af te likken. Van binnen was het zacht draadjesvlees zoals je van een sukade mag verwachten, maar het krokante korstje was voor mij een nieuwe toevoeging en een zeer geslaagde! Daardoor leek er ook extra veel smaak aan het vlees te zitten. Jummmm!
Puik-Bistrotheek-116c-Den-Bosch-Tips
Puik-Bistrotheek-107c-Den-Bosch-Tips

Nagerecht: chocolade festijn

Het toetje was opnieuw genieten. Nu ben ik ook wel echt een zoetekauw, dus voor mij kan dit bijna niet misgaan, maar dan nóg moet ik eerlijk zeggen dat het werkelijk super combinaties waren. Ik genoot van de chocolade mousse, tarte tatin, ananas clafoutis en vanille roomijs… Bij ‘chocolade mousse’ was ik eigenlijk al overtuigd!
Puik-Bistrotheek-110c-Den-Bosch-Tips
Kortom, Puik Bistrotheek is een echte aanrader! Met name voor een lekker lang avondje tafelen, waarbij je geniet van de kwaliteit van het eten. Echt Puik dus!

Waar vind je Puik Bistrotheek?

Adres

Hinthamerstraat 80

Website: bistropuik.nl

Openingstijden

Maandag 17:00 – 22:00 uur
Dinsdag 17:00 – 22:00 uur
Woensdag 17:00 – 22:00 uur
Donderdag 17:00 – 22:00 uur
Vrijdag 17:00 – 22:00 uur
Zaterdag 12:00 – 22:00 uur
Zondag 12:00 – 21:30 uur

 
 

TIP: Mis mijn andere restaurant/lunchroom tips niet en bekijk ook mijn overzicht van mijn favoriete restaurants, lunchrooms en koffiebars voor meer leuke adressen in Den Bosch.

Schrijf een reactie

Your email address will not be published.

Wil je geen Den Bosch Tips missen? Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief!
Inschrijven