Blog over de leukste uitjes in Den Bosch

Pintxos Bar Real: koninklijke Spaanse hapjes

Spaanse hapjes met de gezellige Spaanse muziek en sfeer.
0

Sinds maart is in de Uilenburg de eerste echte pintxos bar geopend in Den Bosch! Bij Real Pintxos y mas geniet je van deze Spaanse hapjes in een kleine, hippe bar met terras waar altijd een gezellig Spaans muziekje op staat. Dat wilde ik natuurlijk met eigen ogen (en andere zintuigen) meemaken!
Real Pintxos bar 18-Den Bosch Tips

Pintxos bij Pintxos Real: gevarieerde kleine hapjes

De pintxos zijn traditionele varianten op de bekende Spaanse tapasgerechtjes. Kenmerkend aan de pintxos is dat ze voorzien zijn van een prikker (daar komt de naam ook vandaan) en bijna altijd een basis van brood hebben. Je betaalt normaal gesproken op basis van de hoeveelheid prikkers dat je hebt gehad. De kleur van de prikker duidt de prijs aan; tussen de €2,50 en €4,50. Simpel toch?!
Real Pintxos bar 03-Den Bosch Tips

Pintxos frios platos variados

De pintxos liggen bij Pintxos Bar Real in de vitrine te popelen om gegeten te worden. Alles ziet er even heerlijk uit. Met zoveel varianten schiet je wellicht lichtelijk in paniek. Geen nood, ik kan in dat geval de Pintxos frios platos variados van harte aanraden. Je krijgt dan een selectie van 6 koude pintxos hapjes, geserveerd op een plank. Zo heb je je eigen kleine proeverij en weet je de volgende keer precies wat je lekker vindt!

De 6 pintxos varianten op mijn plank waren:

  • Witlof schuitje met guacamole
  • Paprika met krab mousse
  • Ratatouille met ansjovis
  • Jámon met kip en pimiento
  • Jámon met tortilla: mijn favoriet!
  • Paprika met kaas
Real Pintxos bar 034-Den Bosch Tips

Pintxos frios platos variados

Real Pintxos bar 033-Den Bosch Tips

Vooraan: witlof schuitje met guacamole

Warme tapas mogen uiteraard ook niet ontbreken

Naast de pintxos kun je hier natuurlijk ook genieten van traditionele tapasgerechten. De Spaanse chef maakt een dagelijks wisselend menu aan tapas. Kijk hiervoor op het krijtbord wat hij die dag heeft bereid. Ik proefde hamburgertjes van zalm met uientopping en krokante aubergine met geitenkaas en honing. Beiden heerlijk!

Real Pintxos bar 05-Den Bosch Tips

Op het grote krijtbord vind je de tapas van de dag

Real Pintxos bar 025-Den Bosch Tips

Hamburgertjes van zalm met uientopping

Krokante aubergine met geitenkaas en honing

Gezellige sfeer met de Spaanse chefkok

Door de Spaanse muziek hangt er een gezellige sfeer in deze bar. Chefkok Benito uit Sevilla zingt ook nog eens vrolijk alle liedjes feilloos mee. Daardoor waan je je hier echt even in de Spaanse cultuur. Een ideale plek dus om onder het genot van een hapje en drankje even helemaal tot rust te komen na een werk-/ of shopdag!
Real Pintxos bar 12-Den Bosch Tips

Waar vind je Pintxos Bar Real?

Adres

Vismarkt 5 (Lepelstraat)

Website: pintxosreal.nl

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag 11:00 – 23:00 uur
Donderdag 11:00 – 23:00 uur
Vrijdag 11:00 – 23:00 uur
Zaterdag 10:00 – 23:00 uur
Zondag 10:00 – 23:00 uur

TIP: Mis mijn andere restaurant/lunchroom tips niet en bekijk ook mijn overzicht van mijn favoriete restaurants, lunchrooms en koffiebars voor meer leuke adressen in Den Bosch.

Schrijf een reactie

Your email address will not be published.

Wil je geen Den Bosch Tips missen? Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief!
Inschrijven