Blog over de leukste uitjes in Den Bosch

Kroonluchters.com kunstshowroom

0

Deze week is de laatste week dat er een unieke showroom met kroonluchters in de Verwersstraat geopend zal zijn. Sander Bimmel van Kroonluchters.com heeft samen met fotograaf Frank van Driel en kunstenaar Philippe Roosen een jaar lang deze ruimte gebruikt om hun producten te tonen. Het voormalige bankgebouw is in die tijd omgetoverd geweest tot unieke showroom met een mix aan kunst, antiek en kroonluchters.

Je kan de showroom nog t/m 31 mei bewonderen. Wees er dus snel bij!
Kroonluchters.com 8 - Den Bosch Tips
Kroonluchters.com 3a - Den Bosch Tips
Ik was er samen met mijn vriend en een stel vrienden van ons geweest. Reflectiefoto’s doen het altijd goed!
Kroonluchters.com 4 - Den Bosch TipsKroonluchters.com 7 - Den Bosch TipsKroonluchters.com 16 - Den Bosch Tips
De grote ruimte van het voormalig bankgebouw is eclectisch gevuld. Je kijkt er dus je ogen uit.

Kroonluchters.com showroom

Door de mix aan kunst, kroonluchters en antiek is het als nieuweling misschien lastig te zien wat nou precies de bedoeling is van deze showroom in dit prachtige pand. Maar het draait hier wel voornamelijk om de kroonluchters van Kroonluchters.com, dan wel lampen, die je in alle vormen en maten kan bewonderen.

Het concept van deze mix tussen kroonluchters en kunst is natuurlijk heel slim. Op deze manier trekt Kroonluchters.com mensen naar een showroom waar je waarschijnlijk niet zo snel heen zou gaan als er alleen maar kroonluchters zouden hangen. Naast de ‘gewone’ winkel aan de Hinthamerstraat 148 trekt het bedrijf met deze unieke showroom dus een ander, niet specifiek oriënterend, publiek aan.
Kroonluchters.com 9a - Den Bosch TipsJe vindt er zelfs een kroonluchter in een oude auto!Kroonluchters.com 10 - Den Bosch TipsKroonluchters.com 12 - Den Bosch TipsVolgens initiatiefnemer Sander is elke kroonluchter een uniek object met een stukje geschiedenis. Vakmensen hebben de pegels en frames soms meer dan honderd jaar geleden met de hand gemaakt, waardoor ze natuurlijk extra bijzonder zijn.  Kroonluchters.com 15 - Den Bosch Tips

Voormalige bankkluis te bezichtigen

Bijzonder aan deze showroom zijn de elementen van de voormalige bank die behouden zijn, zoals een toonbank en deze oude kluis in de kelder. Je kan er binnen ook gerust een kijkje nemen. Indrukwekkend om te zien!
Kroonluchters.com 14 - Den Bosch TipsKroonluchters.com 13 - Den Bosch Tips

Waar vind je de unieke Kroonluchters.com kunstshowroom?

Verwersstraat 27

Openingstijden

De showroom is nog t/m 31 mei geopend.

Schrijf een reactie

Your email address will not be published.

Wil je geen Den Bosch Tips missen? Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief!
Inschrijven