Blog over de leukste uitjes in Den Bosch

Lunchroom Alles voor de Engelen: klein maar culinair fijn

Hier moet je zijn voor culinaire lekkernijen.
0

Update maart 2017: Helaas is Alles voor de Engelen gesloten. Op deze locatie is nu ijssalon Gelateria Zilli geopend.

Alles voor de Engelen is pas sinds vorig jaar november geopend. De zaak is door Roel van den Brink gestart ter uitbreiding van zijn gelijknamige cateringbedrijf, samen met Jordy Janssen die in Topchef te zien was (2011). Gezien de ligging direct tegenover de Sint Jan is deze lunchroom een ideale plek om even een kopje koffie of thee te drinken, dan wel te lunchen voor of na bijvoorbeeld een stadswandeling.
Alles voor de Engelen 7 - Den Bosch Tips

Vechten om plekje bij Alles voor de Engelen

Deze ieniemienie lunchroom is het vechten om een plekje waard als je uniekere lunchgerechten kan waarderen en van ambachtelijke soep houdt. Er zijn maar 5 tafeltjes die elk plaats bieden aan slechts 2 personen en een tweetal plekken op krukjes aan de vensterbank bij het raam. Daar moet je dus snel bij zijn of net geluk hebben om een tafeltje te scoren. Al heb je vanaf de vensterbank wel direct uitzicht op de Sint Jan, dus ook vanaf die plek heb je niet veel te klagen.
Alles voor de Engelen 6 - Den Bosch Tips
Alles voor de Engelen 4 - Den Bosch Tips
Het interieur is er lekker hip met o.a. een foto over de gehele muur, lekkere loungebank en een wand met serviesgoed en zilveren bestek dat ook te koop is. (Wel vrij prijzig als je het mij vraagt.)

Hemels culinaire gerechten

Hier kun je echter niet terecht voor de standaard broodjes gezond, clubsandwiches en panini’s. Alles voor de Engelen serveert lunches voor de liefhebber van uniekere combinaties, zoals flammkuchen, hartige éclairs, tosti’s met geitenkaas en peer en diverse culinaire warme gerechten zoals risotto met coquilles en truffel.

Unieke Engelen menukaart

Zelfs de menukaart is hier bijzonder. Het is een heuse culinaire courant, compleet met korte artikelen over eten, de herkomst van gerechten en koken! Als je onder genot van je drankje en hapje eten ook even lekker wilt lezen heb je hier dus genoeg leesvoer.
Alles voor de Engelen 5 - Den Bosch Tips
Alles voor de Engelen 3 - Den Bosch Tips

Lunchtips voor Alles voor de Engelen

  • Persoonlijk kan ik de diverse ambachtelijke soepen sterk aanraden. Ze zijn altijd flink gevuld/vullend en worden geserveerd in een super leuke soepkom met een gezichtje waar je blij van wordt. (Oké, toegegeven, alleen al voor de kom zou ik de soep aanraden…)
  • Als lunchgerecht ben ik erg fan van hun broodje carpaccio. Ja, dat is wellicht wel iets minder culinair verantwoord gezien de andere gerechten die je er kan krijgen. Dit is dan ook niet zomaar een broodje carpaccio, maar een écht – maar dan ook écht – lekkere, vooral door de heerlijke balsamicodressing!

Alles voor de Engelen 1 - Den Bosch Tips
Alles voor de Engelen 2 - Den Bosch Tips

Waar vind je Alles voor de Engelen?

Adres

Hinthamerstraat 86

Website: Alles voor de Engelen

Openingstijden

Maandag 11:30 – 19:30 uur
Dinsdag 11:30 – 19:30 uur
Woensdag 11:30 – 19:30 uur
Donderdag 11:30 – 19:30 uur
Vrijdag 11:30 – 19:30 uur
Zaterdag 11:30 – 19:30 uur
Zondag 11:30 – 19:30 uur

Alles voor de Engelen in het kort

Bij Alles voor de Engelen moet je zijn voor een unieke lunch op een geweldige locatie tegenover de Sint Jan. Als je niet voor standaard lunchgerechten wilt gaan, maar unieke combinaties en ambachtelijke soepen wilt proberen, kun je je hier prima uitleven.

TIP: Mis mijn andere restaurant/lunchroom tips niet en bekijk ook mijn overzicht van mijn favoriete restaurants, lunchrooms en koffiebars voor meer leuke adressen in Den Bosch.

Schrijf een reactie

Your email address will not be published.

Wil je geen Den Bosch Tips missen? Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief!
Inschrijven