Blog over de leukste uitjes in Den Bosch

Snuffelmarkt Brabanthallen: eindeloos snuffelen

Ga in de Brabanthallen op zoek naar de leukste (tweedehands) koopjes!
5

Wie is er nog meer gek op rommel-/vlooien-/snuffelmarkten? Persoonlijk kan ik urenlang rondstruinen tussen de marktkraampjes op zoek naar unieke items, vintage finds en de beste deals. Oude spelletjes, kinderboeken en ander speelgoed betekent uiteraard jeugdsentiment! In Den Bosch wordt er minstens één keer per maand (bekijk de data) een grote snuffelmarkt gehouden in de enorme ruimtes van de Brabanthallen.
Snuffelmarkt Brabanthallen 24a - Den Bosch Tips

Snuffelmarkt: binnen én buiten snuffelen in de zomer

In het zomerseizoen is de markt zelfs in de Brabanthallen nóg uitgebreider en dan kun je zowel binnen als buiten terecht voor ultieme koopjes. Dat betekent dus ook lekker in het zonnetje rondsnuffelen als het mooi weer is. Druk is het er altijd, dus de buitenlucht maakt dan veel goed.
Snuffelmarkt Brabanthallen 1 - Den Bosch TipsSnuffelmarkt Brabanthallen 4 - Den Bosch Tips Snuffelmarkt Brabanthallen 7 - Den Bosch TipsSnuffelmarkt Brabanthallen 10 - Den Bosch TipsSnuffelmarkt Brabanthallen 12 - Den Bosch Tips Snuffelmarkt Brabanthallen 13 - Den Bosch Tips

Vintage, strips, DVD’s, mode en meer

Het mooie aan snuffelmarkten, en vooral aan dit soort grote markten, vind ik dat er zoveel verschillende dingen te vinden zijn. Je moet natuurlijk wel goed zoeken tussen alle kraampjes/stands, maar dat is natuurlijk juist de fun! Je vindt er echt van alles; van vintage lampen, radio’s, fotolijstjes, schoenen en mode, tot stripboeken, DVD’s en LP’s.
Snuffelmarkt Brabanthallen 20 - Den Bosch TipsSnuffelmarkt Brabanthallen 23a - Den Bosch Tips Snuffelmarkt Brabanthallen 15a - Den Bosch Tips Snuffelmarkt Brabanthallen 16a - Den Bosch Tips Snuffelmarkt Brabanthallen 17a - Den Bosch Tips Snuffelmarkt Brabanthallen 18a - Den Bosch TipsSnuffelmarkt Brabanthallen 21a - Den Bosch Tips Snuffelmarkt Brabanthallen 22a - Den Bosch Tips
Snuffelmarkt Brabanthallen 25 - Den Bosch Tips
Snuffelmarkt Brabanthallen 6 - Den Bosch Tips
Heerlijk om ouderwetse videobanden te spotten.
Snuffelmarkt Brabanthallen 9 - Den Bosch Tips
Snuffelmarkt Brabanthallen 14 - Den Bosch TipsSnuffelmarkt Brabanthallen 19a - Den Bosch Tips
En stripboeken, spelletjes, lego, poppen, etc. van vroeger roepen altijd jeugdherinneringen op. Nostalgie!

Kom vroeg en onderhandel er rustig op los

Een aantal tips voor je snuffelmarkt bezoek:

  • Zoals bij veel markten loont het om vroeg te komen. Dan heb je de beste keus en is het ook nog niet te druk. Je kunt op je gemak rondstruinen om de beste koopjes te spotten en de items ook uitgebreid bekijken.
  • Altijd afdingen. Niet bang zijn om te onderhandelen, want dat doen de standhouders dagelijks. Het gaat er uiteindelijk denk ik om dat je simpelweg niet meer voor iets betaalt dan wat je het waard vind. Dan ga je altijd tevreden naar huis.
  • Voor de echte dumpdeals kun je ook de laatste anderhalf uur van de dag pas gaan. De standhouders zijn dan vaak bereid om hun laatste items bijna voor niks mee te geven, omdat ze er nog graag vanaf willen. Toen ik en mijn vriend net gingen samenwonen hebben we op het eind van een snuffelmarkt voor een paar euro een complete serviesset gekocht, inclusief schalen, glazen en een paar potten. De standhouders gaven zelfs een gratis set ijscoupes mee, omdat ze die niet meer mee terug naar huis wilden nemen.

Data Snuffelmarkt Brabanthallen 2016

Op de volgende data kan je dit jaar nog op koopjesjacht in de Brabanthallen: (update 6 januari 2016)

31 januari
21 februari
28 maart 2e Paasdag
17 april
15 + 16 mei Binnen + buiten / Pinksteren
12 juni Binnen + buiten
10 juli Binnen + buiten
14 augustus Binnen + buiten
11 september Binnen + buiten
8 + 9 oktober
19 + 20 november Megamarkt: 6 hallen, 2500 kramen
11 december
26 december 2e Kerstdag

Openingstijden

Van 09:00 t/m 16:30 uur.

Waar vind je de Brabanthallen?

Diezekade 2

Website: Brabanthallen, organisator De Wit Evenementen
Toegang: €5 voor volwassenen. Gratis parkeren voor snuffelmarktbezoekers.

5 Comments

Schrijf een reactie

Your email address will not be published.

Wil je geen Den Bosch Tips missen? Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief!
Inschrijven