Blog over de leukste uitjes in Den Bosch

Eetbar DIT: eigenwijs lunchen

Alleen al de humoristische menukaart maakt lunchen bij DIT helemaal waard.
3

Er is niks ‘gewoons’ aan Eetbar DIT; alles is bijzonder. Alles van de menukaart tot het interieur is besprenkeld door een karakteristiek vleugje humor. Daar móet je wel blij van worden. En dat maakt elk bezoekje aan DIT, al kom je voor een drankje, lunch of diner, tot een waar feestje. Één van mijn topfavoriete eet- en drinkplekken in Den Bosch.
Café Dit 1 - Den Bosch Tips
Café Dit 16a - Den Bosch Tips

DIT menukaart met humor

Alleen al met de menukaart kun je je tijd even vullen. Het is namelijk een compleet boekwerk! Niet volledig gevuld met het menu uiteraard, want de menukeuzes bevinden zich op de eerste bladzijdes. Op de rest van de pagina’s vind je alles van grappige quotes tot hilarische afbeeldingen en zelfs tips over Den Bosch. Je kunt het personeel ook gerust vragen om het boekje nog even te bewaren als je je bestelling al hebt doorgegeven. Zeker de moeite waard om even rustig doorheen te bladeren!
Café Dit 9a - Den Bosch Tips
Café Dit 8a - Den Bosch Tips

Hip retro interieur bij Eetbar DIT

Zoals gezegd is het interieur van Eetbar DIT ook al geweldig. Felle kleuren, authentieke Delfts-blauwe tegeltjes aan de bar, retro lampen en vintage details. Alles door elkaar en dat maakt het zo leuk. Er is zelfs een authentiek bioscoop bord met verlichting en rode letters.
Café Dit 12 - Den Bosch TipsCafé Dit 2 - Den Bosch Tips
Café Dit 3 - Den Bosch Tips
Café Dit 5 - Den Bosch Tips

Gezellig terras aan de Snellestraat

Het terras van DIT aan de Snellestraat geeft het gevoel van een gezellig binnenhofje. Hier kun je heerlijk zitten op de felrode en houten tuinsets en genieten van een krantje of magazine die beschikbaar worden gesteld in het rek midden op het terras. Het enige jammere is dat het, doordat het als een binnenplaats tussen de gebouwen ligt, nauwelijks zon trekt. Op een bloedhete dag is dat uiteraard echter juist gunstig.
Café Dit 10a - Den Bosch Tips
Café Dit 7a - Den Bosch Tips
Café Dit 15 - Den Bosch Tips

Tips voor een lunch bij DIT

De ciabatta’s van DIT vind ik een echte aanrader voor een lekkere lunch. Ze zijn toepasselijk, maar toegegeven ook lichtelijk verwarrend, ‘Ciabatta DIT, DAT en DEZE‘ genoemd, met pesto, tomaat, salade en met ham of kaas, dan wel een combinatie daarvan. Daarnaast is er ook de Ciabatta GEIT met geitenkaas. Je krijgt bij allemaal ook een flinke portie salade geserveerd (aangemaakt met dressing, dus niet slechts wat droge blaadjes sla!) en lekkere piri piri saus. Succes gegarandeerd.
Café Dit 11a - Den Bosch Tips
Café Dit 4 - Den Bosch Tips

Waar vind je Eetbar DIT?

Adres

Snellestraat 23

Website: Eetbar DIT

Openingstijden

Maandag Vanaf 12:00 uur
Dinsdag Vanaf 10:00 uur
Woensdag Vanaf 10:00 uur
Donderdag Vanaf 10:00 uur
Vrijdag Vanaf 10:00 uur
Zaterdag Vanaf 10:00 uur
Zondag Vanaf 10:00 uur

 
TIP: Mis mijn andere restaurant/lunchroom tips niet en bekijk ook mijn overzicht van mijn favoriete restaurants, lunchrooms en koffiebars voor meer leuke adressen in Den Bosch.

Café Dit 1a - Den Bosch Tips

3 Comments

Schrijf een reactie

Your email address will not be published.

Wil je geen Den Bosch Tips missen? Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief!
Inschrijven