Blog over de leukste uitjes in Den Bosch

Nieuw ontwerp voor Theater aan de Parade

De inwoners van Den Bosch hebben het nieuwe ontwerp gekozen.
0

De kogel is door… het Theater aan de Parade. Inwoners van Den Bosch mochten de afgelopen maanden kiezen tussen twee ontwerpen. Het ontwerp van UNStudio trok aan het langste eind. Het Theater krijgt daarmee een flink moderner nieuw jasje.
Theater aan de Parade nieuw ontwerp 1a - Den Bosch Tips

Nieuw Theater aan de Parade ontworpen door UNStudio

Via DigiD konden inwoners de afgelopen maanden stemmen op de ontwerpen van twee ontwerpbureaus. Toch bijzonder dat inwoners van de stad op deze manier mee mochten beslissen over het nieuwe uiterlijk van het theater. De strijd ging tussen Ector Hoogstad en UNStudio. Het ontwerp van UNStudio uit Amsterdam ontving 57% van de stemmen van het Bossche publiek en was daarmee dus favoriet.
Theater aan de Parade nieuw ontwerp Ector 1 - Den Bosch Tips
Ontwerp van Ector Hoogstad
Theater aan de Parade nieuw ontwerp 1a - Den Bosch Tips
Ontwerp van UNStudio

Daarna kon Ector Hoogstad bezwaar indienen tegen de uitslag, maar heeft dat niet gedaan. De winnaar is daarmee dus definitief. Het nieuwe ontwerp van UNStudio is volgens wethouder Van Olden precies het theater dat de stad nodig heeft.
Theater aan de Parade 2b - Den Bosch Tips
Theater aan de Parade nieuw ontwerp 3a - Den Bosch Tips
Theater aan de Parade nieuw ontwerp 4a - Den Bosch Tips
Ik had toevallig ook op het winnende ontwerp gestemd, voornamelijk vanwege de vloeiende lijnen hierin. Al vind ik het aanzicht van boven, ten opzichte van de Sint Jan eerlijk gezegd wat minder mooi. Het theater is hierin zo wel erg aanwezig. Maar wellicht is dit een kwestie van gewenning.

Vanaf 2017 start verbouwing van Theater

Na de zomervakantie gaan de gemeente en UNStudio aan de slag om het ontwerp verder uit te werken. De bouw zal begin 2017 van start gaan. Tot die tijd kunnen we voorlopig nog genieten van o.a. een BBQBios bij het huidige Theater.

Waar vind je Theater aan de Parade?

Parade 23

Website: Theater aan de Parade

Bronnen: UNStudio, Ector Hoogstad, Brabants Dagblad

Schrijf een reactie

Your email address will not be published.

Wil je geen Den Bosch Tips missen? Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief!
Inschrijven