Blog over de leukste uitjes in Den Bosch

Pepe del Sol: Spaanse sferen

Op zoek naar een stukje Spanje in Den Bosch? Dan moet je bij deze gezellige Spaanse shop en lunchroom zijn.
0

Op zoek naar een stukje Spanje in Den Bosch? Pepe del Sol is de nieuwe Spaanse aanwinst van de stad. Naast dat je in de winkel je hart op kan aan kruiden, wijnen en aardewerken schalen, kun je achterin aan de bar genieten van een hapje en drankje. Zo heb ik typisch Spaanse broodjes geprobeerd met heerlijke Iberico ham, chorizo of manchego schapenkaas. Aanrader als ontspanningsmomentje tijdens het winkelen of na een stadswandeling! Dat is genieten aan de Vughterstraat.
Pepe del Sol 1 - Den Bosch Tips
Pepe del Sol 2 - Den Bosch Tips

Spaans winkelen in Den Bosch

Bij Pepe del Sol vind je al het goede uit Spanje. Je kunt er terecht voor Spaanse kruiden en specerijen, om de lekkerste paella te maken bijvoorbeeld (ik ben fan!), keramiek uit Valencia, honing, wijn, cava, etc. Het is zo’n leuk winkeltje dat het je meteen duizenden kilometers naar het Zuiden voert met de typische hangende hammen, de Spaanse torros die hier en daar tussenuit pieken en de opvallende rode en zwarte kleuren. De Spaanse tapas gerechtjes kun je hier ook halen om thuis je eigen tapas feestje te houden. Catering is ook een optie.
Pepe del Sol 3 - Den Bosch Tips
Pepe del Sol 4 - Den Bosch Tips
Pepe del Sol 5 - Den Bosch Tips
Pepe del Sol 6 - Den Bosch Tips

Spaanse lunch bij Pepe

Achterin waan je je bij de bar misschien nog wel meer in Spaanse sferen. Hier kom je voor een Spaanse koffie(shot) of een hapje met Iberico ham, manchego kaas of chorizo. De broodjes zijn klein, maar daardoor absoluut niet minder lekker. Het brood wordt ter plekke gebakken en vers voor je belegd met échte Spaanse lekkernijen. Tussendoor maak je een praatje met de gepassioneerde eigenaren die alle producten rechtstreeks importeren uit Spanje en dat zie én proef je.
Pepe del Sol 8 - Den Bosch Tips
Pepe del Sol 10 - Den Bosch Tips
Pepe del Sol 11 - Den Bosch Tips
Onderin is tevens een grote wijnkelder waar je terecht kan voor wijnproeverijen.
Pepe del Sol 7 - Den Bosch Tips

Waar vind je Pepe del Sol?

Adres

Vughterstraat 75

Website: Pepe del Sol

Openingstijden

Maandag 13:00 – 18:00 uur
Dinsdag 10:00 – 18:00 uur
Woensdag 10:00 – 18:00 uur
Donderdag 10:00 – 20:00 uur
Vrijdag 10:00 – 18:00 uur
Zaterdag 10:00 – 17:00 uur
Zondag 13:00 – 17:00 uur

 
TIP: Mis mijn andere restaurant/lunchroom tips niet en bekijk ook mijn overzicht van mijn favoriete restaurants, lunchrooms en koffiebars voor meer leuke adressen in Den Bosch.

Schrijf een reactie

Your email address will not be published.

Wil je geen Den Bosch Tips missen? Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief!
Inschrijven