Blog over de leukste uitjes in Den Bosch

Wijn bij Stijn: heerlijke 4-gangenproeverij

Hier geniet je van een wijnproeverij met diverse hapjes van topkwaliteit.
0

Vanaf maart is Den Bosch een nieuwe hotspot voor een hapje en een wijntje rijker: Wijn bij Stijn. Je kunt er naar eigen zeggen terecht ‘voor een kleine hap, een grote hap of alleen een glas’. De wijnen zijn met zorg door Stijn zelf geselecteerd en culinair gezien is het eten ook van uitstekende kwaliteit. Vooral het 4-gangen tapas-concept is een echte aanrader, waarbij je je volop kan laten adviseren over de beste wijnen bij de uiteenlopende gerechtjes.

Wijn bij Stijn keuzes: wijnen en hapjes

Aan wijnen geen gebrek. Er is keuze uit meer dan 30 wijnen. Stijn heeft ze allemaal zorgvuldig uitgezocht. Bij elke wijn weet hij vervolgens te vertellen welk gerechtje er het beste bij past en uiteraard ook andersom. Je kan daarnaast kiezen voor diverse heerlijke hapjes; van charcuterie tot warme vis- en vleeshapjes, in tapasstijl.
Wijn bij Stijn 21 - Den Bosch Tips
Wijn bij Stijn 10 - Den Bosch Tips
Wijn bij Stijn 4 - Den Bosch Tips
Wijn bij Stijn 13 - Den Bosch Tips
Stijn heeft trouwens ook lekkere bieren in de aanbieding, voor de liefhebbers. Maar je komt er eigenlijk voor de wijnen natuurlijk, want dat is de specialiteit.

4-gangenproeverij bij Stijn

Weet je niet goed welke hapjes je moet kiezen? Dan neemt Stijn graag die keuzelast uit handen door een 4-gangenproeverij aan te bieden waarbij je in 3-gangen plateaus krijgt met charcuterie en diverse warme vlees- en vishapjes en daarna nog een nagerecht. Het zijn kleine tapas gerechtjes, maar je krijgt meer dan voldoende om er een uitgebreid diner van te maken. Absoluut een Den Bosch Tip, wat mij betreft!

Charcuterie: ‘vers van de pers’

De kwaliteit van de gerechten is erg hoog. Zo wordt de charcuterie heerlijk vers gesneden op een oude Berkel snijmachine uit 1976. Het charcuterie assorti is de eerste gang. Vooral de vleeswaren met kruiden als tijm en rozemarijn eromheen waren mijn favorieten.
Wijn bij Stijn 6 - Den Bosch Tips
Wijn bij Stijn 8 - Den Bosch Tips
Wijn bij Stijn 9 - Den Bosch Tips

Van vis tot vlees

De hoofdzakelijk warme vis- en vleesgerechtjes die volgen zijn ook zeer de moeite waard. Hierbij zijn de garnalenkroketjes en gravad lax gemarineerd met rode bieten wat mij betreft echte aanraders. Tja, ondanks dat ik de charcuterie en vleeshapjes heerlijk vind, blijf ik toch meer een vispersoon.
Wijn bij Stijn 15 - Den Bosch Tips
Wijn bij Stijn 19 - Den Bosch Tips

Culinair dessert

Als dessertfan houd ik altijd ruimte over voor een lekkernij om het diner in stijl af te sluiten. Het dessert van Wijn bij Stijn was dat ook meer dan waard. In de 4-gangenproeverij kreeg ik gepocheerde perzik met mascarponemousse en getoast brioche brood. Ge-wel-dig.
Wijn bij Stijn 20 - Den Bosch Tips

Waar vind je Wijn bij Stijn?

Adres

Kruisstraat 35

Website: Wijn bij Stijn

Openingstijden

Maandag Vanaf 17:00 uur
Dinsdag Vanaf 17:00 uur
Woensdag Vanaf 17:00 uur
Donderdag Vanaf 17:00 uur
Vrijdag Vanaf 17:00 uur
Zaterdag Vanaf 15:00 uur
Zondag Vanaf 15:00 uur

 
TIP: Mis mijn andere restaurant/lunchroom tips niet en bekijk ook mijn overzicht van mijn favoriete restaurants, lunchrooms en koffiebars voor meer leuke adressen in Den Bosch.

Schrijf een reactie

Your email address will not be published.

Wil je geen Den Bosch Tips missen? Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief!
Inschrijven