Blog over de leukste uitjes in Den Bosch

Pepernotenwinkel Van Delft geopend in Den Bosch

Pepernotenfabriek Van Delft heeft een heuse pepernotenwinkel geopend in Den Bosch.
1

Vers van de pers… uh, bakplaat! Ja, ze zijn er vroeg bij (en ik ook), maar Den Bosch mag denk ik blij zijn met deze nieuwe shop aanwinst: Pepernotenfabriek Van Delft heeft 1 oktober een heuse pepernotenwinkel geopend waar meer dan 50 soorten pepernoten verkocht worden. Den Bosch is daarmee één van de 50 gelukkige gemeenten waar deze tijdelijke winkels staan. Tot eind december 2015 kun je in de Orthenstraat je pepernotengeluk niet op en steeds nieuwe smaken uitproberen. De winkel in Amsterdam is overigens het hele jaar door open voor de liefhebbers.
Pepernotenfabriek Van Delft 3 - Den Bosch Tips

Van Delft winkel vol pepernoten

Het mooie pand aan de Orthenstraat is tijdelijk het domein van de Van Delft Pepernotenfabriek. Het is echt waar; deze pepernotenwinkel is van top tot teen gevuld met ambachtelijk bereidde pepernoten. De fabriek van Sinterklaas is er niks bij. Hier kun je je kinderen gerust een uurtje rond laten snuffelen en ook ‘grote kinderen’ beleven hier een stukje nostalgie en kunnen alvast in de Sinterklaas-stemming komen. Als je er maar lang genoeg blijft voel je de gedichteninspiratie zowat uit de schappen vloeien.
Pepernotenfabriek Van Delft 4 - Den Bosch Tips
Pepernotenfabriek Van Delft 7 - Den Bosch Tips

Proef meer dan 50 smaken pepernoten

Van truffel, stroopwafel en tiramisu tot spelt en chocola; Van Delft heeft het allemaal. En wat willen we dan natuurlijk het allerliefste? Juist, proeven! Dat snapt Pepernotenfabriek Van Delft maar al te goed. Ze nodigen je dan ook graag uit om de verschillende smaken te proeven. Zo staan er door de hele winkel proefbakjes met allerlei soorten pepernoten. De frambozenpepernoten zijn nieuw! Ik heb ze al geproefd en ze zijn heerlijk.
Pepernotenfabriek Van Delft 8 - Den Bosch Tips
Pepernotenfabriek Van Delft 2 - Den Bosch Tips
En tadaa, deze felrode chocoladepepernoten staan nu in mijn voorraadkastje! Volgens mij heb ik echt nog nooit zo vroeg in het jaar pepernoten in huis gehaald – ik wil altijd zo lang mogelijk het (na)zomergevoel blijven vasthouden – maar ik kon het door deze leuke winkel niet laten. Ze zijn uiteraard wel wat duurder dan supermarktpepernoten, maar de smaak van de échte ambachtelijke pepernoot liegt er niet om. Smullen!

Waar vind je Van Delft Pepernotenfabriek?

Adres

Orthenstraat 1

Website: Pepernotenfabriek

Openingstijden

Maandag 13:00 – 18:00 uur
Dinsdag 10:00 – 18:00 uur
Woensdag 10:00 – 18:00 uur
Donderdag 10:00 – 21:00 uur
Vrijdag 10:00 – 18:00 uur
Zaterdag 10:00 – 17:00 uur
Zondag 12:00 – 17:00 uur

One Comment

Schrijf een reactie

Your email address will not be published.

Wil je geen Den Bosch Tips missen? Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief!
Inschrijven