Blog over de leukste uitjes in Den Bosch

Verborgen park achter Bleekerstraatje

Het park achter het Bleekerstraatje is één van de verborgen juweeltjes in Den Bosch.
0

Het historische Den Bosch zit vol verborgen plekjes die je gerust verborgen juweeltjes mag noemen. Je kunt het je soms niet indenken maar achter de kleinste donkere steegjes schuilt soms het mooiste, beschutte park of hofje. Zo schuilt er tussen de huizen aan de Vughterstraat met nummers 154 en 158 een smal steegje; het Bleekerstraatje.

Voorheen heette dit ‘Achter de Meulen’ en ‘Achter de Rosmeulen’, naar een rosmolen uit de Parklaan destijds. Het grote huis aan het einde van het steegje is genaamd ‘Het Bleekhuis’, dat begin 17e eeuw al bewoond en gebruikt werd door – de naam zegt het al – blekers.
Bleekerstraatje 10 - Den Bosch Tips

Park achter het Bleekerstraatje

Als je aan het eind van het Bleekerstraatje rechtsaf een poortje doorgaat kom je uit op een klein, verscholen en beschut parkje; één van die verborgen juweeltjes dus. Dit buurtparkje is in 1985 aangelegd. Het is er werkelijk prachtig in het (herfst)zonnetje. Neem je picknickkleed en -mandje mee en plof neer. Hier kom je echt tot rust, midden in de stad tussen de monumentale panden. Er is ook een klein speeltuintje voor de kids en een stenen tafeltennistafel.
Bleekerstraatje 9 - Den Bosch Tips
Bleekerstraatje 7 - Den Bosch Tips
Bleekerstraatje 8 - Den Bosch Tips
Bleekerstraatje 6 - Den Bosch Tips

Reuzenschaakspel in het park

Kom je niet voor je rust, dan kom je hier wel voor het levensgrote schaakveld en reuzenschaakstukken die uiteraard gelijk in het oog springen. De glijbaan van het speeltuintje mondt bijna uit op het zwart-witte veld, dus na het fysieke spelen kan men aan de denksport. Ludiek voor kinderen en de schaakliefhebber kan hier uiteraard ook zijn gang gaan.
Bleekerstraatje 1 - Den Bosch Tips
Bleekerstraatje 5 - Den Bosch Tips
Bleekerstraatje 3 - Den Bosch Tips

Waar vind je het Bleekerstraatje?

Schrijf een reactie

Your email address will not be published.

Wil je geen Den Bosch Tips missen? Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief!
Inschrijven