Blog over de leukste uitjes in Den Bosch

Van Heinde versmarkt: smaakt naar meer

Van Heinde versmarkt is er voor je verse boodschappen, maar het is ook een nieuwe hotspot!
0

In het voormalige Stedelijk Museum aan de Hofvijver van het Paleiskwartier is sinds afgelopen vrijdag 20 november de splinternieuwe versmarkt geopend. Van Heinde versmarkt is een nieuwe overdekte markt/shop met écht lekkere verse producten; van groenten en fruit tot vlees, vis, brood en dranken. Hier kun je zowel terecht voor onverwerkte producten als voor verse maaltijden, die je thuis of ter plekke in de gezellige zitjes kan opeten. En deze nieuwe versmarkt zit bij mij letterlijk om de hoek, dus ik ging uiteraard gelijk langs om te kijken!
Van Heinde versmarkt 6 - Den Bosch Tips
Van Heinde versmarkt 01 - Den Bosch Tips
Van Heinde versmarkt 01a - Den Bosch Tips
Bron foto: Van Heinde
Van Heinde versmarkt 9 - Den Bosch Tips

Vers is ook echt vers bij Van Heinde versmarkt

Sinds begin dit jaar heb ik de verbouwing van het Stedelijk Museum letterlijk op de voet gevolgd, aangezien ik er vaak langs loop. Afgelopen vrijdag was het eindelijk zover; de openingsdag van de nieuwe Van Heinde versmarkt! Daar moest ik natuurlijk direct bij zijn.

Naast ‘gewone’ supermarktproducten staat het verse aspect hier duidelijk centraal. Initiatiefnemer Casper Schoenmakers is niet voor niets op een groentekwekerij opgegroeid en daardoor al van jongs af aan bekend met de verse producten van het land. Hij weet dus als geen ander wat eten met de seizoenen betekent. Het vers-concept sluit prima aan bij de steeds bewuster wordende consument. Hier vind je dan ook alles van verse vis, vlees en groente tot smoothies en een ontbijtgranen bar.

Van Heinde in Den Bosch is 7 dagen per week geopend en hoopt producten en inspiratie voor 6 eetmomenten per dag te bieden, aldus Schoenmakers. Hier kun je daarom niet alleen eten voor thuis of onderweg kopen, maar je kan er bijvoorbeeld ook gezellig lunchen. Het eetgedeelte heeft ook een aparte Restaurant ingang, aangezien het restaurant ook langer geopend is dan de versmarkt (zie openingstijden). Eten wordt hier aangeboden op een manier die past bij de huidige tijd.
Van Heinde versmarkt 12 - Den Bosch Tips
Bron foto: Van Heinde
Van Heinde versmarkt 4 - Den Bosch Tips
Van Heinde versmarkt 4a - Den Bosch Tips
Van Heinde versmarkt 10 - Den Bosch Tips
Van Heinde versmarkt 11 - Den Bosch Tips

Foodmarkt concept

Met de foodmarktachtige setting van de nieuwe versmarkt wordt handig ingespeeld op deze nieuwe trend. Niet voor niets is het aantal food events zoals het Food Truck Festival TREK de afgelopen tijd flink toegenomen. Op het eerste gezicht lijkt Van Heinde versmarkt namelijk misschien een gewone supermarkt, maar als je iets verder kijkt is het wel degelijk een vernieuwende combinatie van versmarkthal en ‘normale’ buurtsuper. In het restaurantgedeelte boven kun je daarbij genieten van een lunch, diner of een borreltje.
Van Heinde versmarkt 1 - Den Bosch Tips
Van Heinde versmarkt 7 - Den Bosch Tips
Van Heinde versmarkt 2 - Den Bosch Tips
Van Heinde versmarkt 13 - Den Bosch Tips
Van Heinde versmarkt 14 - Den Bosch Tips

Waar vind je versmarkt Van Heinde?

Adres

Hofvijver 2

Website: Van Heinde

Openingstijden

Versmarkt

Maandag 08:00 – 20:00 uur
Dinsdag 08:00 – 20:00 uur
Woensdag 08:00 – 20:00 uur
Donderdag 08:00 – 20:00 uur
Vrijdag 08:00 – 20:00 uur
Zaterdag 08:00 – 20:00 uur
Zondag 12:00 – 18:00 uur

Restaurant

Maandag 08:00 – 22:00 uur
Dinsdag 08:00 – 22:00 uur
Woensdag 08:00 – 22:00 uur
Donderdag 08:00 – 22:00 uur
Vrijdag 08:00 – 22:00 uur
Zaterdag 08:00 – 22:00 uur
Zondag 12:00 – 22:00 uur

 
Bron voor tekst: Brabants Dagblad, Interview in Foodmagazine

Schrijf een reactie

Your email address will not be published.

Wil je geen Den Bosch Tips missen? Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief!
Inschrijven