Blog over de leukste uitjes in Den Bosch

Kerststallenroute Den Bosch

De kerststallenroute Den Bosch wordt dit jaar voor de vijfde keer gehouden, met meer dan 100 kerststallen.
0

Dit jaar wordt alweer voor de vijfde keer de kerststallenroute in de binnenstad van Den Bosch gehouden. Met meer dan 100 kerststallen is dat niet niks. Het Winterparadijs op de Parade hoort ook bij de route en zo kom je met dit event helemaal in winterse kerstsferen, ook al houd je misschien niet zo van engeltjes, etc. Deze route wordt vanaf 11 december dagelijks gelopen, dus ik heb hem zelf uiteraard ook nog niet kunnen volgen, maar als ik dat heb gedaan zal ik dit artikel zoals gewoonlijk (aan)vullen met mijn zelfgemaakte foto’s. Update 12 december: aangevuld met mijn eigen foto’s!
Kerststallenroute 4 - Den Bosch Tips

Kerststallenroute 1 - Den Bosch Tips
Kerststal van verzilverd glas en ijzer, door Guido Geelen. Bron afbeelding: Brabants Dagblad

Kerststallenroute Den Bosch

Halverwege december verandert de binnenstad van Den Bosch in één grote kerststallenparade. De stallen en groepen staan opgesteld in winkels en etalages, maar ook bij particulieren. Onder leiding van een gids loop je de route langs o.a. de Verwersstraat, Krullartstraat, Kerkstraat, Hinthamerstraat en Parade en ontdek je de verhalen achter de stallen.

Kerststallen groot, klein, modern en klassiek; met meer dan 100 verschillende stallen is er vast wel één die aanspreekt. Ze zijn afkomstig uit vele landen en gemaakt van diverse materialen. Er is verder ook een expositie van tegels met kersttaferelen in Sint-Jansmuseum De Bouwloods.

Kerststallenroute 2 - Den Bosch Tips
Kerststal van karton, door Couzijn van Leeuwen. Bron afbeelding: Brabants Dagblad

Kerststal in de Sint-Jan

De grote, bekende kerststal in de Sint-Jan is natuurlijk ook onderdeel van deze kerststallenroute Den Bosch. Ieder jaar is dit weer een echte trekpleister van de stad. Deze kerststal trekt jaarlijks rond de 100.000 bezoekers naar de kerk. Hij is al vanaf vandaag (8 december) te bewonderen in de Sint-Jan. Alvast een voorproefje op de gehele kerststallenroute dus!

Kerststallenroute 3 - Den Bosch Tips
Opbouw van de kerststal. Bron afbeelding: Omroep Brabant

Sint Jan Kerststal 01 - Den Bosch Tips
Sint Jan Kerststal 03 - Den Bosch Tips
Sint Jan Kerststal 05 - Den Bosch Tips
Sint Jan Kerststal 07 - Den Bosch Tips
Sint Jan Kerststal 08 - Den Bosch Tips

Waar vind je meer over de kerststallenroute Den Bosch?

De route start bij het Kringhuis op Parade 12 en eindigt bij het Sint-Jansmuseum De Bouwloods en duurt ongeveer 1,5 uur. Hij wordt van vrijdag 11 december 2015 t/m 3 januari 2016 dagelijks van 14:30 – 16:00 uur gelopen. Kosten zijn €5.

Reserveringen: Kring Vrienden

Bron voor de tekst: VVV Den Bosch, Brabants Dagblad

Schrijf een reactie

Your email address will not be published.

Wil je geen Den Bosch Tips missen? Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief!
Inschrijven