Blog over de leukste uitjes in Den Bosch

’t Vervolg: gezellig terras én restaurant

Hier geniet je van terras én o.a. van een 5-gangen amuse-menu van topkwaliteit.
2

Velen kennen Mangerie ’t Vervolg vast wel van het gezellige terrasje aan het kleinste plein van Den Bosch; het fonteinplein. Maar naast dat je hier buiten heerlijk kan genieten van het zonnetje, kun je binnen ook lekker lunchen en dineren. En dat is wellicht wat veel mensen niet weten. Ik testte de Franse keuken met culinaire twist van ’t Vervolg middels een 5-gangen amuse-menu en ik werd bij elke gang weer verrast met pure kwaliteit; mooie smaken en unieke combinaties! Echt een aanrader voor een avondje lang tafelen en genieten!
t Vervolg 4a - Den Bosch Tips
t Vervolg 1 - Den Bosch Tips
t Vervolg 3 - Den Bosch Tips

Franse bourgondische gezelligheid bij ’t Vervolg

Mangerie ’t Vervolg is een gezellig café/restaurant met Franse keuken. Het kleine terras heb je vast al eens gezien op weg van de markt naar bijvoorbeeld de Verwersstraat. Om een plekje voor de lunch of een borreltje op het zonnige terras te bemachtigen moet je wel vechten (of mensen wegkijken), want wie daar eenmaal zit gaat er niet zo snel meer weg! Je zit hier precies en lang (!) in het zonnetje en kijkt uit op een mooi pleintje/winkelstraatje, waar menig winkelende Bosschenaar ook nog eens voorbij komt, dus je hoeft je hier ook al niet te vervelen.

Aanrader voor een borrelhapje op het terras zijn de blokjes oude kaas met mosterd en Amsterdamse uitjes. Zoals ze het zelf aangeven moet je hier zijn voor ‘bourgondisch eten met een culinaire twist’. Niets is minder waar, zo bewees het 5-gangen amuse-menu.
Vervolg 10 - Den Bosch Tips
Vervolg 11 - Den Bosch Tips
t Vervolg 2 - Den Bosch Tips
t Vervolg 5 - Den Bosch Tips

5-Gangen amuse-menu: een avond lang genieten

Ik liet me graag verrassen door het 5-gangen amuse-menu. De eigenaresse is erg betrokken en vertelde daarbij graag over de geserveerde gerechten. In de gerechten wordt veelal gebruik gemaakt van dagverse streekproducten van lokale ondernemers. Zo is het vlees biologisch en afkomstig van de buurman-slager ‘t Stokpaardje. Daarnaast bood ze ook passende wijn aan bij elk gerecht om het plaatje compleet te maken.

Helaas weet ik niet meer bij elk gerecht wat het allemaal precies was, maar ik denk dat de opmaak uit onderstaande foto’s alleen al de kwaliteit uitstraalt. Elk bord was weer een feestje. Vinden jullie ook niet?
Vervolg 3 - Den Bosch Tips
Het begon met wat knabbeltjes en olijfjes.
Vervolg 5 - Den Bosch Tips
Een amuse van het huis.
Vervolg 7 - Den Bosch Tips
Krokante tempura garnaal met zeekraal.
Vervolg 8 - Den Bosch Tips
Verrukkelijke coquilles.
Vervolg 9 - Den Bosch Tips
Lamsfilet (?) met bloedworst.
Vervolg 12 - Den Bosch Tips
Runder sukade als biefstuk bereid met bospaddenstoelen saus.
Vervolg 13 - Den Bosch Tips
Lekkernij met chocolademousse.
Vervolg 14 - Den Bosch Tips
Afsluiten met muntthee en lekkere nougat.

Het 5-gangen amuse-menu is wel wat prijzig, maar dan ben je wel verzekerd van een volledige avond lekkers en gezelligheid. Voor speciale gelegenheden vind ik het zeker de moeite waard. Je kunt uiteraard ook gewoon kiezen voor een hoofdgerecht, of voor een 3- of 4-gangenmenu.

Waar vind je Mangerie ’t Vervolg?

Adres

Kolperstraat 30

Website: ’t Vervolg

Openingstijden

Maandag Vanaf 12:00 uur
Dinsdag Vanaf 10:00 uur
Woensdag Vanaf 10:00 uur
Donderdag Vanaf 10:00 uur
Vrijdag Vanaf 10:00 uur
Zaterdag Vanaf 10:00 uur
Zondag Vanaf 12:00 uur

TIP: Mis mijn andere restaurant/lunchroom tips niet en bekijk ook mijn overzicht van mijn favoriete restaurants, lunchrooms en koffiebars voor meer leuke adressen in Den Bosch.

2 Comments

  • Syl schreef:

    Heerlijk bourgondisch genieten! Alleen hou ikzelf niet zoveel van de Franse keuken. Ik kom zelf ook uit Brabant en heb ook een favo plekje. Juist door het warme interieur voel ik mij erg op mijn gemak. Dit in combinatie met heerlijk bourgonisch eten zorgt voor een top beleving.

Schrijf een reactie

Your email address will not be published.

Wil je geen Den Bosch Tips missen? Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief!
Inschrijven