Blog over de leukste uitjes in Den Bosch

Sitio: mini food festival

Het nieuwe concept 'Mini food festival' omvat een uitgebreide, verrassende zondagbrunch en High Wine.
0

Deze gezellige en relatief nieuwe hotspot ligt in de welbekende horecaplek De Uilenburg. Een aantal jaren geleden is het restaurant in het historische pand verbouwd en is het sinds juni 2014 onder de naam Sitio – Steaks & Pasta geopend. Het weliswaar kleine terras is bij lekker weer altijd goed gevuld. Het is binnen ook zeer sfeervol en industrieel hip ingericht met grote cognac leren banken en zitjes en een mooie luxe bar. Ideaal dus om een deel van je weekend door te brengen.

En sinds dit jaar zijn de zondagen bij Sitio Den Bosch nóg leuker met het nieuwe concept ‘Mini food festival’. Dat betekent namelijk op zondagmiddag uitgebreid brunchen! Het is niet goedkoop, maar dan krijg je ook zeker waar voor je geld; kwaliteit in zeer ruime porties. Daarnaast is er ook de nieuwe mogelijkheid van een gezellige High Wine.
Sitio buiten 2 - Den Bosch Tips
Sitio binnen 1 - Den Bosch Tips
Sitio binnen 2 - Den Bosch Tips
Sitio binnen 4 - Den Bosch Tips

Zondagbrunch bij Sitio

Het nieuwe concept ‘Mini food foodfestival’ wordt ingevuld door een uitgebreide driegangenbrunch op zondagmiddag. Je bent hiervoor welkom vanaf 12:00 uur. Het menu is wel wat gewaagd, dus je komt hier niet voor standaard lunchgerechten zoals belegde broodjes of salades, al kan je die wel via de ‘normale’ lunchkaart bestellen. Het zondagbrunch menu bestaat namelijk uit een pittige Thaise Tom kha kai of gevogelte bouillon, unieke vlees- of vistrio en verrassende chocolade brownie met vanille-ijs en marsmallowcrème.

Ik had de kans om deze nieuwe zondagbrunch als één van de eerste gelukkigen uit te proberen en dat was zeer geslaagd! Het menu kost €24,95 p.p. dus het is niet goedkoop, maar met de ruime porties en lekkere, unieke combinaties van smaken krijg je zeker waar voor je geld. En door de drie gangen kun je hier met gemak een flink deel van de middag mee vullen; lekker relaxen op de zondagmiddag dus onder het genot van lekker eten! Het brunch menu is overigens niet vast en kan ook worden aangepast aan de wensen van de gast.
Sitio zondagbrunch soep 2a - Den Bosch Tips
Tom kha kai: Thaise kokossoep – pittig en een flinke portie!
Sitio zondagbrunch soep 3 - Den Bosch Tips
Gevogelte bouillon: volle smaak (maar voor mij wel erg zout)
Sitio zondagbrunch trio 3 - Den Bosch Tips
Sitio Vleestrio: runderbavette, kalfskroket en ham met olijfjes
Sitio zondagbrunch trio 4 - Den Bosch Tips
Sitio Vistrio: gemarineerde zalm op toast, garnalenkroket met cognacmayonaise en bisque met gamba
Sitio zondagbrunch trio 1 - Den Bosch Tips
Bisque met gamba
Sitio zondagbrunch brownie 1 - Den Bosch Tips
Chocolade brownie met vanille-ijs en marsmallowcrème – genieten!

Persoonlijke tips voor de zondagbrunch

Aanraders zijn wat mij betreft:

  • Vistrio, en dan vooral de garnalenkroket met cognacmayonaise: erg bijzondere, maar heerlijke combinatie!
  • Chocolade brownie met ijs: de hint van marsmallow vond ik verrassend en verrukkelijk!

Sitio zondagbrunch trio 5 - Den Bosch Tips
Heerlijke garnalenkroket met verrassende, verrukkelijke cognacmayonaise: mijn favoriet!

Sitio Den Bosch: High Wine

Naast de zondagbrunch is de High Wine sinds 1 juli ook nieuwe mogelijkheid bij Sitio. De naam zegt het eigenlijk al; dit is uiteraard de alcoholische variant van de High Tea. Voor €29,75 p.p. geniet je van lekkernijen zoals bruschetta of vlees- en viscombinaties, begeleid door een passend en smakelijk wijn-arrangement. Dat betekent natuurlijk al snel urenlang gezellig borrelen; wat willen we nog meer in het weekend?!

Laat je verrassen en adviseren door het personeel. Of bekijk de uitgebreide uitleg over de suggesties van Sitio voor de High Wine.

Waar vind je Sitio?

Adres

Korenbrugstraat 16

Website: Sitio – Steaks & Pasta

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 17:00 – 22:00 uur
Woensdag 17:00 – 22:00 uur
Donderdag 17:00 – 22:00 uur
Vrijdag 17:00 – 22:00 uur
Zaterdag 12:00 – 22:00 uur
Zondag 12:00 – 22:00 uur

 
Zondagbrunch: van 12:00 – 17:00 uur
High Wine: 12:00 – 17:00 uur
 
TIP: Mis mijn andere restaurant/lunchroom tips niet en bekijk ook mijn overzicht van mijn favoriete restaurants, lunchrooms en koffiebars voor meer leuke adressen in Den Bosch.

Schrijf een reactie

Your email address will not be published.

Wil je geen Den Bosch Tips missen? Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief!
Inschrijven