Blog over de leukste uitjes in Den Bosch

Westerpark: begin van de winter (fotoserie)

Het Westerpark schittert door de eerste sneeuw en ijs!
0

Hallo, Koning Winter! Ja hoor, het is dan toch eindelijk winter in Den Bosch. Niet dat ik daar super blij mee ben, want ik blijf toch meer een warmtemens, maar het levert wel altijd mooie plaatjes op! Afgelopen zondag was het zo mooi zonnig en strak blauw, dat het tijd werd voor een winterse wandeling in het altijd mooie Paleiskwartier. Ik begaf me met mijn fotocamera naar het Westerpark. Toegegeven, er lag nog niet heel veel sneeuw en ijs, maar het is een goed begin. En het was prima toeven in het winterse zonnetje. Veel plezier met deze fotoserie!
Westerpark winter 11 - Den Bosch Tips
Een besneeuwd bankje kon niet ontkomen aan mijn blog naam!

Westerpark in het Paleiskwartier

Het Westerpark, sinds 2003 geopend maar wellicht onbekend, is vooral in het weekend een heerlijk rustig park om bij te komen van de drukte van de (werk)week. Gelegen achter de gezellige bezigheid van de hogescholen aan de – toepasselijk genaamde – Onderwijsboulevard, vormt dit een groene basis van rust in het altijd drukke Paleiskwartier.

Het park is niet voor niets waterrijk, aangezien het bijzondere ontwerp dat is gebaseerd op de eigenschappen van het natte, laaggelegen komgebied, namelijk water. Het is daarom opgebouwd uit diverse eilanden die met elkaar verbonden zijn door bruggetjes. Het geheel is omringd door schanskorven en populieren, die de benodigde beschutting en afsluiting van de drukte van de stad bieden. Ook in de winter blijkt het hier prima uit te houden met hier en daar plukjes sneeuw en ijs, een strak blauwe lucht en sterke winterse zonnestralen.
Westerpark winter 08 - Den Bosch Tips
Westerpark winter 01 - Den Bosch Tips
Westerpark winter 03 - Den Bosch Tips
Westerpark winter 17 - Den Bosch Tips
Westerpark winter 07 - Den Bosch Tips
Westerpark winter 19a - Den Bosch Tips
Westerpark winter 14 - Den Bosch Tips
Westerpark winter 06 - Den Bosch Tips
Westerpark winter 04 - Den Bosch Tips
Westerpark winter 02 - Den Bosch Tips
Westerpark winter 12 - Den Bosch Tips

Waar vind je het Westerpark?

Schrijf een reactie

Your email address will not be published.

Wil je geen Den Bosch Tips missen? Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief!
Inschrijven