Blog over de leukste uitjes in Den Bosch

Boschveldtuin: graffiti op fabrieksgebouwen

Graffiti in de Boschveldtuin betekent beschilderde fabrieksgebouwen en street art die van week tot week verandert.
0

Wie is er nog meer fan van graffiti/street art? Eerder schreef ik al over de met graffiti beschilderde schutting rondom het voormalig GZG terrein. Vlakbij het Paleiskwartier (waar ik woon) bevindt zich echter een ander mooi graffitiplekje dat waarschijnlijk minder bekend is; de Boschveldtuin. De streetart is hier minder professioneel wellicht, maar dat maakt het niet minder leuk. De graffiti reikt hier werkelijk van onder tot bovenaan de fabriekspanden en is juist lekker nonchalant en robuust; alles mag en alles kan. Graffitifanatiekelingen zijn hier vaak aan het werk te zien. Voor mij uiteraard een reden om er flink wat kiekjes te schieten.
Graffiti Boschveldtuin 10 - Den Bosch Tips
Graffiti Boschveldtuin 7 - Den Bosch Tips
Graffiti Boschveldtuin 1 - Den Bosch Tips

Buurtmoestuin met beschilderde fabrieksgebouwen

Verstopt tussen de woonwijk aan de Marconistraat en de bedrijven aan de Paardskerkhofweg ligt de Boschveldtuin, een buurtmoestuin. Deze is in 2012 geopend en ligt midden in de wijk Boschveld. Bijzonder is dat dit het voormalig afvalstoffenterrein betreft waar destijds ook een spoorlijn lag. Een deel van die oude spoorlaan ligt er nog steeds (niet meer in gebruik).

Nog mooier is dat dit vandaag de dag een geliefd terrein van graffitiartiesten/-fanatiekelingen is. Tussen de overblijfselen van de spoorlijn vind je oude graffitibussen en de oude fabriekspanden zijn aan alle kanten kleurrijk beschilderd. Ze spuiten bovendien fanatiek over bestaande graffiti heen om steeds weer nieuwe creaties te tonen. Er zit dan ook heel veel afwisseling in de kunstwerken. Volgende week kan het er alweer heel anders uit zien en dat houdt het natuurlijk leuk. De Boschveldtuin ligt wat verstopt, dus je moet wel weten waar je moet zijn, maar dan heb je ook wat.
Graffiti Boschveldtuin 3 - Den Bosch Tips
Graffiti Boschveldtuin 22 - Den Bosch Tips
Graffiti Boschveldtuin 6 - Den Bosch Tips
Graffiti Boschveldtuin 16 - Den Bosch Tips
Graffiti Boschveldtuin 14 - Den Bosch Tips
Graffiti Boschveldtuin 5 - Den Bosch Tips
Graffiti Boschveldtuin 2 - Den Bosch Tips
Graffiti Boschveldtuin 21 - Den Bosch Tips

Waar vind je de graffiti in de Boschveldtuin?

Vanaf de Marconistraat loop je zo de Boschveldtuin in.

TIP: Mis mijn andere graffiti tips voor verborgen streetart plekken in Den Bosch niet.

Schrijf een reactie

Your email address will not be published.

Wil je geen Den Bosch Tips missen? Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief!
Inschrijven