Blog over de leukste uitjes in Den Bosch

Bistro B: Fair fresh friendly

Geniet van heerlijke gerechten in een Franse sfeer!
0

Update maart 2017: Helaas is Bistro B gesloten. Op deze locatie is nu een Italiaans restaurant Oliva geopend.

Bistro B, de naam allitereert lekker en het eten smaakt er ook naar, met heerlijke Zuid-Franse gerechten. De gerechten worden met zorg bereid en dit in combinatie met de sfeer en hippe aankleding maken van deze bistro een duidelijke hotspot binnen Den Bosch. De enthousiaste, jonge eigenaresse Alexandra heet je persoonlijk welkom en geeft je graag uitleg over de gerechten. Naast kwaliteit in het eten staat bij Bistro B de persoonlijke touch voorop.
Bistro B 14 - Den Bosch Tips

Bistro B door jonge, frisse onderneemster

Nog maar een jaar geleden werd dit pand in de Orthenstraat omgetoverd tot de hippe, frisse eet- en borrelplek met Franse twist. Het is dan ook niet gek om in te denken dat hier een jonge, enthousiaste kracht achter zit; Alexandra trok haar ondernemende schoenen aan (samen met haar vriend die tevens eigenaar is van Bistro B’s Italiaanse zusje Vita Verde) en dit nieuwe restaurant bleek een groot succes.

Haar idee was om een stukje vakantie uit te stralen en de sfeer van St. Tropez en Frankrijk naar het bourgondische Den Bosch te halen. Dat is meer dan gelukt met de knusse bank, gezellige hoekjes en hippe bistro-stoeltjes. De naam Bistro B heeft niet voor niks een Franse achtergrond en is afgeleid van Brigitte Bardot, die ook tussen de vele foto’s aan de muren te bewonderen is.
Bistro B 16 - Den Bosch Tips
Bistro B 12 - Den Bosch Tips
Bistro B 9 - Den Bosch Tips

Vernieuwend culinair Frans menu

Het menu is bewust klein gehouden om de kwaliteit te waarborgen. Er wordt met name gebruik gemaakt van met name biologische, pure producten. Als het even kan komen ze ook nog uit de regio. Dat resulteert in gezonde en vooral lekkere Franse gerechten.
Bistro B 17 - Den Bosch Tips
Bistro B 17 - Den Bosch Tips
Bistro B 19 - Den Bosch Tips

Vier gangen verrassingsmenu; naar humeur van de chef

Weet je niet wat je moet kiezen? Dan is het drie of vier gangen verrassingsmenu echt een aanrader! Voor respectievelijk voor €29,50 en €34,50 ben je verzekerd van een avond lang genieten van top gerechtjes. Bestel er gerust een bijpassende – uiteraard – Franse wijn bij. Wij vroegen natuurlijk wel eerst even naar het humeur van de chef en dat was gelukkig goed!

Voorafje

Het voorafje zag er gelijk al spectaculair uit. Mooi opgemaakt en – niet onbelangrijk – erg lekker en fris! Bij Bistro B werken ze graag met ‘vergeten groenten’ zoals rettich. Dit maakte het geheel lekker fris, door een licht zurige smaak. Prima om de maaltijd mee af te trappen dus.
Bistro B 2a - Den Bosch Tips
Vis variant: Gerookte zalm, langzaam gegaarde langoustines, waterkers, rettich
Bistro B 3 - Den Bosch Tips
Vlees variant: Tartaar, parmezaankoekje, rettich

Soep

Het tweede gerecht leek in eerste instantie een mooie portie coquilles met truffelolie te zijn. De rauwe coquilles werden echter overgoten met romige pompoensoep met kokos en gember. Erg leuk element, en hierdoor garen de coquilles ook in de warme soep, dus eet je ze uiteindelijk niet rauw. Mijn favoriete gerecht van het verrassingsmenu!
Bistro B 4b_1 - Den Bosch Tips
Bistro B 4c_ - Den Bosch Tips
Bistro B 4a - Den Bosch Tips

Hoofdgerecht

De hoofdgerechten van de dag betrof een vis- en vleesgerecht; zeeduivel versus lam. Beide gerechten waren even smakelijk en werden geserveerd in ruime porties met knapperige frietjes en salade.
Bistro B 5b - Den Bosch Tips
Zeeduivel met kokkels en bisque
Bistro B 6a - Den Bosch Tips
Lam met worteltjes en tuinbonen

Nagerecht

Een lekker toetje mag in zo’n menu uiteraard niet ontbreken. Het was een ‘nieuwe uitvinding’ van de dag, zoals Alexandra trots liet weten. Het resultaat mocht er zeker zijn.
Bistro B 1 - Den Bosch Tips
Taartje van appel met bramen

Waar vind je Bistro B?

Adres

Orthenstraat 47

Website: Bistro B

Openingstijden

Maandag 16:00 – 00:00 uur
Dinsdag Gesloten
Woensdag 16:00 – 00:00 uur
Donderdag 16:00 – 00:00 uur
Vrijdag 16:00 – 00:00 uur
Zaterdag 16:00 – 00:00 uur
Zondag 16:00 – 00:00 uur

TIP: Mis mijn andere restaurant/lunchroom tips niet en bekijk ook mijn overzicht van mijn favoriete restaurants, lunchrooms en koffiebars voor meer leuke adressen in Den Bosch.

Schrijf een reactie

Your email address will not be published.

Wil je geen Den Bosch Tips missen? Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief!
Inschrijven