Blog over de leukste uitjes in Den Bosch

Brillen bij ingestort pand van Pearle

Mensen hingen tot voor kort brillen aan het hek rondom het ingestorte pand van de Pearle.
0

Wat was het schrikken eind februari toen een gebouw aan de Markt uit het niets was ingestort. Gisteren is begonnen aan de flinke klus van het opruimen van de brokstukken. Het instorten van het pand waar tot voor kort de Pearle in huisde heeft in ieder geval veel veranderd aan het aanzicht van ons geliefde marktplein. Het is ook nog niet duidelijk wat er met de straks lege plek op de Markt gaat gebeuren als de ravage straks is opgeruimd.
Ingestort pand markt 1 - Den Bosch Tips
Ingestort pand markt 3 - Den Bosch Tips
Ingestort pand markt 4 - Den Bosch Tips

Brillenmonument ter ere van Pearle

Het afgezette stuk van de Markt waarachter de brokstukken zichtbaar zijn was de afgelopen tijd (helaas) een soort toeristische attractie geworden. (Maar eerlijk is eerlijk, ik wilde het uiteraard ook even met eigen ogen zien.) Wie goed keek zag er een soort eerbetoon aan het hek hangen. Bezoekers legden geen bloemen, zoals wellicht gebruikelijk, maar hingen er brillen aan het hek. Mooi gebaar!
Ingestort pand markt 6 - Den Bosch Tips
Ingestort pand markt 8 - Den Bosch Tips
Ingestort pand markt 5 - Den Bosch Tips

Ingestort pand wordt opgeruimd

Gisteren zijn de opruimwerkzaamheden van het ingestorte pand gestart. Deze zullen zo’n 8 dagen duren, dus voorlopig zullen de brokstukken nog wel even op de Markt zichtbaar zijn. Ik ben erg benieuwd naar wat er ooit voor in de plaats komt (óf er iets voor in de plaats komt). Want ja, De Kleine Winst en het standbeeld van Jeroen Bosch staan er zo toch een beetje verlaten bij.
Ingestort pand markt 2 - Den Bosch Tips
Op de speciale Instorting pagina van Brabants Dagblad kunnen we het laatste nieuws rondom dit voorval volgen.

Schrijf een reactie

Your email address will not be published.

Wil je geen Den Bosch Tips missen? Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief!
Inschrijven