Blog over de leukste uitjes in Den Bosch

Barrique: gezellige wijnproeverij

Geniet van een gezellig en informatief wijnfeestje!
0

Barrique is op het eerste gezicht een culinaire winkel, waar o.a. diverse oliën, azijnen, single malt whisk(e)y’s en likeuren ‘vers getapt’ worden. Uniek in Den Bosch is dat je hier bovendien verse truffel kan vinden. Daarnaast is het ook nog eens een wijnspeciaalzaak. Je zou het daarom misschien niet snel denken, maar in deze winkel/bar kun je ook terecht voor diverse proeverijen, waaronder de wijnproeverij waar ik van heb genoten. De persoonlijke touch maakte dit een waar feestje!
Barrique 02 - Den Bosch Tips
Barrique 08 - Den Bosch Tips
Barrique 05 - Den Bosch Tips

Wijnproeverij: welke wijn hoort bij welke beschrijving?

De wijnproeverij bij Barrique een stukje verder dan het gebruikelijke ‘verhaaltje en proeven maar’. Nee, hier werd je op een leuke manier echt aangespoord om zelf goed na te gaan waar de wijnen naar smaken, welke aroma’s je onderscheidt en waar elke wijn het beste bij smaakt. Er lag namelijk een briefje met uitleg over de 3 wijnen klaar. De ingeschonken glazen stonden echter niet op de juiste plek.

Oftewel, je diende zelf de wijn bij de verschillende beschrijvingen te zoeken en dus goed na te gaan waar je een ‘hint van koffie’ of ‘aroma van fruit’ in kon ontdekken. De toelichting van de eigenaresse van Barrique was vervolgens ook nog eens erg persoonlijk.
Barrique 07 - Den Bosch Tips
Barrique 12 - Den Bosch Tips

Wijnen proeven bij hapjes

Toen de 3 wijnen eenmaal op de juiste plek stonden (ik had er geen goed helaas, maar ach, ik had het geprobeerd) werden er kleine hapjes geserveerd, zoals olijfjes, kaasjes en ham. Na bijschenken van de wijnen (altijd goed!) kon je ze nogmaals proeven samen met de hapjes. Interessant, want dat versterkte bepaalde smaken weer. Kortom, culinair genieten, en dat alles in een relaxte sfeer!
Barrique 13 - Den Bosch Tips
Barrique 14 - Den Bosch Tips
Barrique 15 - Den Bosch Tips

Waar vind je Barrique Den Bosch?

Adres

Vughterstraat 27

Website: Barrique Den Bosch

Openingstijden

Maandag 13:00 – 18:00 uur
Dinsdag 09:30 – 18:00 uur
Woensdag 09:30 – 18:00 uur
Donderdag 09:30 – 21:00 uur
Vrijdag 09:30 – 18:00 uur
Zaterdag 09:30 – 17:00 uur
Zondag 12:00 – 17:00 uur

 
TIP: Mis mijn andere restaurant/lunchroom tips niet en bekijk ook mijn overzicht van mijn favoriete restaurants, lunchrooms en (koffie)bars voor meer leuke adressen in Den Bosch.

Schrijf een reactie

Your email address will not be published.

Wil je geen Den Bosch Tips missen? Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief!
Inschrijven