Blog over de leukste uitjes in Den Bosch

La Folie Antiek: vintage shoppen

De oudste nog bestaande antiekwinkel van de stad
0

Hou je ook zo van vintage winkelen? Deze shop in Den Bosch zou je wellicht niet snel tegenkomen, aangezien hij goed verstopt zit in de Uilenburg. Toch is La Folie Antiek zeker de moeite waard om eens te bezoeken. De grote winkel staat vol met antiek; van tafels, kasten tot kroonluchters en kleinere woonaccessoires. Het is bovendien de oudste nog bestaande antiekwinkel in Den Bosch!
La Folie antiek en design 1b - Den Bosch Tips
La Folie antiek en design 1a - Den Bosch Tips

Vintage snuffelen bij La Folie Antiek

Wat is het toch fijn als je dit soort verborgen juweeltjes weet te vinden in onze mooie binnenstad. Bij La Folie Antiek verdwaal je namelijk al snuffelend tussen de vintage items. Het pand is namelijk een oud wijnpakhuis en dat karakter voel je gewoon terug in de grote ruimte. Sinds kort kan je er bovendien thee en koffie drinken in een sfeervolle hoek.

Ik vind het heerlijk om hier rond te struinen en een mooie vondst te scoren. Je vindt hier dan ook echt van alles; van kleine antieke woonspullen als lampen en serviesgoed tot meubels zoals stoelen en kasten. (Ik spotte er ook een oude mannequin.) Oude (hut)koffers zijn mijn favoriet en als je goed zoekt vind je bij La Folie Antiek mooie exemplaren. Er is zelfs een grote zolderverdieping waar je bijna tussen de vintage items kunt verdwalen.
La Folie antiek en design 3 - Den Bosch Tips
La Folie antiek en design 4 - Den Bosch Tips
La Folie antiek en design 12 - Den Bosch Tips
Hello, Mr. Mannequin!
La Folie antiek en design 7 - Den Bosch Tips
La Folie antiek en design 1 - Den Bosch Tips
La Folie antiek en design 6 - Den Bosch Tips
La Folie antiek en design 5 - Den Bosch Tips

Waar vind je La Folie Antiek?

Adres

Uilenburg 3a

Website: La Folie Antiek

Openingstijden

Maandag 10:00 – 18:00 uur
Dinsdag 10:00 – 18:00 uur
Woensdag 10:00 – 18:00 uur
Donderdag 10:00 – 18:00 uur
Vrijdag 10:00 – 18:00 uur
Zaterdag 11:00 – 17:00 uur
Zondag Gesloten

TIP: Bekijk ook mijn artikelen over andere leuke shops/winkeltjes in Den Bosch.

Schrijf een reactie

Your email address will not be published.

Wil je geen Den Bosch Tips missen? Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief!
Inschrijven