Blog over de leukste uitjes in Den Bosch

5x vintage shops in Den Bosch

5 leuke vintage shops in de stad
0

Ook fan van vintage shoppen? In de smalle, authentieke straatjes van Den Bosch zitten vele vintage shops verstopt. Je moet dus wel precies weten waar je moet zijn, omdat je ze helaas niet direct tegen het lijf loopt in de ‘gangbare’ winkelstraten, maar dan kun je naar hartenlust snuffelen tussen de vintage kleding, woonaccessoires, spelletjes, etc.

Binnenkort zal ik ook een vintage stadswandeling uitschrijven die je automatisch langs alle vintage shops in Den Bosch leidt, waaronder natuurlijk deze 5! Omdat we nou eenmaal van lijstjes houden, hierbij 5 leuke vintage shops in Den Bosch:

Vintage Room

Van vintage design lampen tot retro Lego opbergboxen, lunchboxen en thermoskannen; dat is Vintage Room. Een mix van oud (vintage) en nieuw (retro). De felle kleuren van gekleurde snoeren, lampen en Lego items maken dit een hippe vintage shop. Het heeft zelfs een zustertje aan de overkant van de straat. In dat kleine winkeltje waan je je tussen cool behang met grafische zwart-wit print.
Vintage Room - Den Bosch Tips
Vintage Room 5 - Den Bosch Tips

Waar vind je Vintage Room?

Snellestraat 30

Website: Vintage Room

Mieters koffie en vintage

Het knusse Mieters koffie en vintage is de perfecte mix tussen lunchroom en vintage shop. Hier kun je letterlijk tussen de vintage kleding genieten van bijvoorbeeld een leuke en informatieve koffieproeverij.
(Update augustus 2016: Helaas is Mieters per 1 augustus 2016 gesloten.)
Mieters 07 - Den Bosch Tips
Mieters 01 - Den Bosch Tips

Waar vind je Mieters koffie en vintage?

Vughterstraat 84

Website: Mieters koffie en vintage

Mr. Orange

Bij Mr. Orange vind je ‘spullen uit vervlogen tijden’. Naast veel fifties kleding en lampen is er vooral veel speelgoed, waaronder talloze spelletjes, van vroeger te vinden en dat zorgt natuurlijk voor de nodige nostalgie als je door dit winkeltje heen loopt. Geweldig! Er is ook een Mr. Orange webshop.
Vintage Mr. Orange 4 - Den Bosch Tips
Vintage Mr. Orange 3 - Den Bosch Tips

Waar vind je Mr. Orange?

Copernicuslaan 101

Website: Mr. Orange

Sussies Vintage

Sussies Den Bosch is onderdeel van een kleine keten van 3 winkels. Hier vind je vintage kleding voor mannen en vrouwen. Ik kom er o.a. om de vele schattige 70’s jurkjes te passen. Maar natuurlijk heb je er nog veel meer kleding en zijn er ook leuke tassen te vinden!
Sussies Vintage - Den Bosch Tips
Afbeelding van Sussies Vintage

Waar vind je Sussies Vintage?

Vughterstraat 144

Website: Sussies Vintage

Global Antiek & Design winkel

Deze winkel zou je wellicht niet snel tegenkomen, aangezien hij goed verstopt zit in de Uilenburg. Toch is Global Antiek & Design zeker de moeite waard om eens te bezoeken. De grote winkel staat vol met antiek; van tafels, kasten tot kroonluchters en kleinere woonaccessoires. Er is zelfs een grote zolderverdieping waar je bijna tussen de vintage items kunt verdwalen.
Global antiek en design 1b - Den Bosch Tips
Global antiek en design 3 - Den Bosch Tips

Waar vind je Global Antiek & Design?

Uilenburg 1

Website: La Folie Antiek

TIP: Bekijk ook mijn artikelen over andere leuke shops/winkeltjes in Den Bosch.

Schrijf een reactie

Your email address will not be published.

Wil je geen Den Bosch Tips missen? Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief!
Inschrijven