Blog over de leukste uitjes in Den Bosch

Nieuw restaurant Chicks: kip is hip

Oma Barts beter leven kip wordt hier op culinaire wijze bereid en dat proef je
2

We hebben er weer een nieuw restaurant bij: Chicks! De coole naam zegt het al: in dit restaurant staat de kip centraal en dat is uniek in Den Bosch. Jonge ondernemer Leroy Castens investeert dan ook bewust in goede kwaliteit kip en geeft het een culinaire twist. En die extra aandacht proef je!

Het oude pand aan de Brede Haven is de afgelopen tijd flink verbouwd en heeft nu een hippe uitstraling. Zo is er o.a. een kleurrijke, abstracte muurschildering van – jawel – een kip, een gezellige lange bar direct aan het begin van het restaurant en een open keuken achterin.
Chicks 02a - Den Bosch Tips
Chicks 13a - Den Bosch Tips
Chicks 21a - Den Bosch Tips

Oma Barts ‘beter leven’ kip bij Chicks

Natuurlijk draait bij restaurant Chicks alles om de kip. Kip is hip! Daarom wordt er alleen gebruik gemaakt van de kip die bekend staat als Oma Barts kip; een vrije uitloop kip. Op de menukaart wordt benadrukt dat deze kip 40% meer ruimte heeft dan een normale kip en geniet van buitenruimte.

Leroy geeft enthousiast aan dat je dat echt terug proeft en dat kan ik ook zeker bevestigen. Bovendien wordt de kip speciaal gepekeld, 6 uur ‘sous vide’ gegaard en vervolgens op het spit of de houtskool BBQ bereid. Zeg nou zelf, wie houdt er nou niet van (deze) kip?
Chicks 05a - Den Bosch Tips
Chicks 15b - Den Bosch Tips
Chicks 04a - Den Bosch Tips

Pimp your Chick: van ’t spit

Bij Chicks Den Bosch kun je zowel genieten van een lunch als diner. Voor de lunch staan er o.a. sandwiches of eiergerechten op. Daarnaast is er vooral voor diner de kip van ’t spit in 3 verschillende smaken (Classic, Piri-piri en Honing-mosterd) die je kan ‘pimpen’ met een huisgemaakte saus: appelmoes, truffelmayonaise of pesto.

Om te starten zijn er o.a. lekkere krokante chickenwings en huisgemaakte kipkroketjes. Ik ging daarna voor de halve kip Honing-mosterd. Het malse vlees was echt heerlijk en was zo van het bot af te trekken! Al is een halve kip wel een flinke portie voor een kleine ‘chick’, zoals ik. Dat is dus iets om rekening mee te houden.
Chicks 12a - Den Bosch Tips
Vers brood, huisgemaakte krokante chickenwings en kroketjes
Chicks 16a - Den Bosch Tips
Honing-mosterd kip van ’t spit

Het concept bij Chicks laat je bovendien een kipgerecht kiezen en daarbij een aantal kleinere gerechten om te delen op tafel, zoals gepofte aardappel of maïs. Deze ‘sides’ worden ook allemaal vers bereid. Lekker dus en het delen is wel zo gezellig! Er is overigens wel ook aan de vegetarische gast gedacht met een paar vegetarische gerechten op de kaart.
Chicks 18a - Den Bosch Tips
Huisgemaakte frieten, salade en sauzen
Chicks 19a - Den Bosch Tips

Waar vind je Chicks?

Locatie

Brede Haven 7

Website: Chicks

Openingstijden

Maandag 16:00 – 22:00 uur
Dinsdag Gesloten
Woensdag 16:00 – 22:00 uur
Donderdag 16:00 – 22:00 uur
Vrijdag 16:00 – 22:00 uur
Zaterdag 11:00 – 22:00 uur
Zondag 11:00 – 22:00 uur

TIP: Mis mijn andere restaurant/lunchroom tips niet en bekijk ook mijn overzicht van mijn favoriete restaurants, lunchrooms en (koffie)bars voor meer leuke adressen in Den Bosch.

2 Comments

Schrijf een reactie

Your email address will not be published.

Wil je geen Den Bosch Tips missen? Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief!
Inschrijven