Blog over de leukste uitjes in Den Bosch

De Soete Moeder: nieuw kloosterhotel

De ideale plek om rustig te overnachten tijdens een weekendje Den Bosch.
0

Kloosterhotel De Soete Moeder is weer één van de oude Bossche parels die in een nieuw jasje is gegoten. Tien jaar na vertrek van de nonnen is kloosterhotel eind juni geopend. Het klooster is gerenoveerd met behoud van de oude sfeer. Met de centrale ligging in de wijk De Muntel net buiten de binnenstad is dit een ideale rustige plek om te overnachten tijdens een weekendje Den Bosch. Je kan er tevens dineren in de oorspronkelijke eetzaal van de nonnen.

Na het ontbijt in de tuinkamer of kloostertuin loop je binnen 5 minuutjes de stad in! Het ligt bovendien naast natuurplas De IJzeren Vrouw, dus een mooie wandeling of hardlooptocht is ook een prima activiteit vanuit de hotelkamer.
Kloosterhotel Soete Moeder voorkant - Den Bosch Tips
Kloosterhotel Soete Moeder voorkant 7c - Den Bosch Tips
Kloosterhotel Soete Moeder voorkant 11a - Den Bosch Tips

De Soete Moeder: stijlvolle kloosterkamers

Er zijn 24 2-persoonskamers, waarvan enkele met een eigen tuintje en één kamer die geschikt is voor mindervaliden. Alle kamers zijn stijlvol ingericht met elk een andere kleurstelling en sfeer. De kamers zijn de oude nonnenkamers die met behoud van het oude karakter volledig zijn gemoderniseerd.

Wat verder nog uniek is: elke kamer heeft een eigen naam! Dit varieert van De Zevende Hemel tot Ziel en Zaligheid. Het uitgebreide ontbijtbuffet bestaat uit Fair Trade koffie, thee, verse sappen en zoveel mogelijk streekproducten.
Kloosterhotel Soete Moeder naam 1a - Den Bosch Tips
Soete Moeder Kamer 2 - Den Bosch Tips
Superior kamer. Bron afbeelding: De Soete Moeder
Soete Moeder Kamer 3 - Den Bosch Tips
Suite. Bron afbeelding: De Soete Moeder
Soete Moeder Studio 1 - Den Bosch Tips
Studio. Bron afbeelding: De Soete Moeder

Kloosterhotel als leerwerkbedrijf

De Soete Moeder doet het niet alleen goed als hotel, want de bijbehorende stichting ‘Bij de Soete Moeder’ biedt jonge werkzoekenden, schoolverlaters en stagiaires een kans om werkervaring op te doen. Zo blijft deze locatie ook nu nog erg maatschappelijk actief, zoals ook de nonnen destijds waren.
Kloosterhotel Soete Moeder voorkant 4a - Den Bosch Tips

Dineren in het kloosterhotel

In de oude eetzaal is nu de tuinkamer ingericht met plaats voor 40 gasten die op donderdag, vrijdag en zaterdag aan kunnen schuiven voor het diner. Er wordt een 3-gangen keuzemenu geserveerd met streekproducten en de keuze uit vis, vlees en vegetarische gerechten. Bovendien wordt er gekookt met producten uit de eigen moestuin die zich achterin de kloostertuin bevindt.

Op woensdagen is er plek gereserveerd voor wijkbewoners of inwoners van Den Bosch, die tegen gereduceerd tarief vanaf €15 van een 2-gangenmenu kunnen genieten. Er is ook een aanbieding vanwege de opening waarbij er een rondleiding wordt gegeven voorafgaand aan het diner; een diner kost dan €27,50. In alle gevallen is reserveren gewenst.
Soete Moeder eetzaal - Den Bosch Tips
Eetzaal. Bron afbeelding: De Soete Moeder

Waar vind je Kloosterhotel De Soete Moeder?

Locatie

Nemiusstraat 4

Website: De Soete Moeder

Kamerprijs

Standaard kamerprijzen zijn vanaf €105. Er zijn ook non-refundable rates vanaf €90.

Schrijf een reactie

Your email address will not be published.

Wil je geen Den Bosch Tips missen? Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief!
Inschrijven