Blog over de leukste uitjes in Den Bosch

Bossche lekkernijen: geslaagde cadeaus

Deze lekkernijen zijn typisch Bossche specialiteiten ideaal als cadeau.
0

Iedereen kent natuurlijk de beroemde Bossche Bol. Maar er zijn nog meer typische Bossche lekkernijen om van te genieten in de stad. Hieronder een aantal die ik zelf geproefd heb en meer dan de moeite waard zijn. Zoek je nog een leuk (kerst)cadeau? Dan zijn deze streekgebonden lekkernijen altijd een geslaagd.
bossche-lekkernijen-01-small-den-bosch-tips

Bossche Bol

De enige echte Bossche Bol, ook wel chocolade bol of sjeklade bol genoemd. Deze flinke bollen zijn gevuld met room en omringd door een dikke laag melkchocolade. De echte Bossche Bol koop je bij Jan de Groot of kun je bestellen bij een aantal geselecteerde restaurants/café’s in het centrum.
bossche-bollen_jan-de-groot-2a-den-bosch-tips

Bossche Koekwaus

De eeuwenoude Bossche Koekwaus; een echt streekproduct met enkel natuurlijke ingrediënten. Volgens de legende zei de vrouw van de bakker die het koekje uitvond: ‘Dè ge zon lèkker kuukske nie eerder bedocht het, Koekwaus dè ge d’r bent!’ – ‘Dat je zo’n lekker koekje niet eerder bedacht hebt, Koekwaus die je bent!’ Vandaar de naam voor dit kruidige krokante koekje met een gat in het midden.
Bossche Koekwaus 01 - Den Bosch Tips
Bossche Koekwaus 02 - Den Bosch Tips

Bossche Kus

De Bossche Kus is een grote bonbon gevuld met stevige chocolade bevat ook een vleugje brandenwijn. De vulling is omgeven met een laagje hazelnootstukjes en wordt afgewerkt met een laagje chocolade. Verkrijgbaar bij Jan de Groot, met melk- of pure chocolade.
bossche-kus-01-small-den-bosch-tips

Bossche Bollen likeur

De Bossche Bol in vloeibare vorm; de Bossche Bollen likeur is even zacht en zoet als het authentieke sjekladebollenrecept, maar dan lichter. Onder andere verkrijgbaar bij Salon de Roosekrans in feestelijke verpakking.
bossche-bol-likeur-01a-small-den-bosch-tips bossche-bol-likeur-03-small-den-bosch-tips

Bossche Laoriekoek

Deze bijzonder kruidkoek, met de rare naam Bossche Lariekoek, is een rare koek met geheime mix van ingrediënten. Lekker bij de koffie of als tussendoortje. Verkrijgbaar bij chocolaterie Salon De Roosekrans.
bossche-laoriekoek-03-small-den-bosch-tips

Schrijf een reactie

Your email address will not be published.

Wil je geen Den Bosch Tips missen? Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief!
Inschrijven