Blog over de leukste uitjes in Den Bosch

Coffeelab: experimenteert verder dan koffie

Goede koffie, maar ook lekker eten in all-day-brunch stijl.
0

Spotted, nieuwe hotspot in de stad: Coffeelab is geopend op kruipafstand van het centraal station. Op deze toplocatie kun je uiteraard genieten van een goede kop koffie, maar daar stopt Coffeelab niet. Hier kun je namelijk ook eten in een ‘all-day-brunch’ stijl. Er worden de hele dag door gezonde gerechten geserveerd; van bietenhumus met flatbread tot worteltaart. Allemaal even lekker!
Coffeelab 25 - Den Bosch Tips
Coffeelab 02 - Den Bosch Tips

Coffeelab decor: planten in overvloed

Wat direct opvalt bij Coffeelab Den Bosch zijn de vele planten die aan het plafond hangen. Na de locatie in Eindhoven is dit de tweede vestiging die geopend is. Het plantenthema en ook de wit betegelde bar zijn hier doorgezet voor de unieke, gezellige Coffeelab uitstraling. Al is het netter en minder ruig dan in Eindhoven; volgens de eigenaren past dat meer bij de klassieke stad Den Bosch.

Er zijn grote tafels waar Bosschenaren elkaar kunnen ontmoeten. De lange bar met krukken langs de ramen is ideaal als werkplek. Uiteindelijk zal Coffeelab open zijn van 07:00 – 21:00 uur, dus zowel voor koffie vroeg in de ochtend als voor lunch of een latere borrel. Het nieuwe Little Duke hotel zit er direct boven, wiens gasten hier ook terecht kunnen voor ontbijt.
Coffeelab 08 - Den Bosch Tips
Coffeelab 21 - Den Bosch Tips

Koffie en gezonde all-day-brunch bij Coffeelab

Natuurlijk houden ze hier van koffie. Een snelle koffie voordat je de trein pakt of lekker lang genieten van de speciaal voor Coffeelab gebrande bonen; het kan allemaal. De koffie heeft door de blend uit Brazilië en Rwanda zowel mokkatonen als frisheid en zuren.

Dit is echter niet zomaar een koffietent; er is veel aandacht besteed aan een all-day-brunch concept. Het heet niet voor niets Coffeelab, waar dus volop geëxperimenteerd mag worden. Ik had de kans om wat te mogen proeven. Het zijn met name gezonde gerechtjes met unieke smaakcombinaties en het liefst met lokale, biologische en/of bijzondere producten. Ze kunnen prima gedeeld worden, dus je kunt er gerust een aantal per tafel bestellen.

Zo proefde ik wentelteefjes met bacon; een lekkere, verrassende combinatie van zoet met hartig. Ook de bietenhumus is een aanrader. Daarnaast smul je er van home-made brownies, worteltaart en cheesecake; lekker voor bij de koffie!
Coffeelab 03 - Den Bosch Tips
Coffeelab 23 - Den Bosch Tips
Coffeelab 10 - Den Bosch Tips
Couscoussalade en linzensalade
Coffeelab 05 - Den Bosch Tips
Heerlijke cakes/brownies, waaronder vooraan een cheesecake

Waar vind je Coffeelab?

Adres

Stationsweg 35

Website: Coffeelab.nl
 

TIP: Mis mijn andere restaurant/lunchroom tips niet en bekijk ook mijn overzicht van mijn favoriete restaurants, lunchrooms en koffiebars voor meer leuke adressen in Den Bosch.

Schrijf een reactie

Your email address will not be published.

Wil je geen Den Bosch Tips missen? Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief!
Inschrijven